Julkaistu

Nujerra energiaverot uutuuskirjan avulla

Jussi Laitisen PIENI SUURI ENERGIAKIRJA – OPAS
ENERGIATEHOKKAASEEN ASUMISEEN
julkistetaan maanantaina 30.8. kello 12 Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa (Eduskunnan lisärakennus, Arkadiank. 3, Helsinki).

Tilaisuudessa toimittaja Anna-Stina Nykänen haastattelee tietokirjailija Jussi Laitista ja elokuvaohjaaja John Websteriä. Kommentoimassa myös Sitran Energiaohjelman johtava asiantuntija Vesa-Matti Lahti. Tervetuloa!

Valtion esitys uusista energiaveroista nostaa omakotitalojen sähkö- ja lämmityskuluja noin 25 euroa kuukaudessa. Järkevä kuluttaja ei kuitenkaan maksa vaan säästää saman verran helposti ja nopeasti. PIENI SUURI ENERGIAKIRJA kertoo miten.

– Uudet energiaverot nostavat omakotitalon lämmityskustannuksia ehkä 300 euroa vuonna 2011. Kirjan avulla saman verran voi säästää helposti ja nopeasti, Jussi Laitinen sanoo.

Kirja on ensimmäinen suomenkielinen johdatus järkevään energiankäyttöön kotona. Kuvitettu opas kertoo havainnollisesti, miten sähköä ja lämpöä voi säästää ja käyttää tehokkaasti. Pienet ja helpot toimenpiteet voivat poikia satoja euroja vuodessa. Samalla kutistuu hiilijalanjälki, jonka suurin siivu kuluttajilla kertyy nimenomaan asumisesta. Kirja sopii omakotiasujien lisäksi myös kerrostalojen asukkaille ja kesämökkeilijöille.

Kirja on toteutettu Sitran Energiaohjelman tuella.

– Kirjassa monimutkaisetkin energiatehokkuuteen ja energian säästöön liittyvät asiat on saatu helposti ymmärrettävään muotoon. Tästä iso kiitos kirjoittajalle, toteaa Vesa-Matti Lahti.

Pieni suuri energiakirja tarjoaa paljon tärkeää tietoa ja hyödyllisiä käytännön toimintavinkkejä. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille remontintekijöille.
Ilkka Savolainen, tutkimusprofessori, VTT

PIENI SUURI ENERGIAKIRJA – OPAS ENERGIATEHOKKAASEEN ASUMISEEN
Into 2010, sidottu, nelivärinen, 148 s., ISBN: 978-952-5675-73-3
Iso kansikuva: http://www.intokustannus.fi/images/
isotkannet/pieni_suuri_energiakirja.jpg

INTO / Jaana Airaksinen,
jaana.airaksinen@mondediplo.fi, puh. 045 633 4495

Jussi Laitinen, julaitin@gmail.com, 050 404 2006

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi