Julkaistu

Into Kustannus ryhtyy itsen?iseksi kustantajaksi

Reilut kolme vuotta on kulunut siitä, kun Into Kustannus perustettiin Voima-lehden rinnalle. Into Kustannus on julkaissut itsenäisesti Le Monde diplomatique ja Novaja Gazeta -pokkareita. Innon tuottamat pamfletit, kartastot ja muut tietokirjat julkaistiin Like Kustannuksen kautta.

Innon ensimmäinen kovakantinen teos, Esko Seppäsen elämäkerta Oma pääoma ilmestyi äskettäin. Huomenna julkaisemme ensimmäisen Into-romaanin, se on Saara Henrikssonin esikoinen Moby Doll. Siinä mies etsii naista ja nainen etsii valasta. Syksyllä julkaistaan Le Monde diplomatiquen HistoriaAtlas -kartasto ja ensimmäinen sarjakuva-albumi.

Lähes kaikki Innon kirjat on reilun vuoden verran voinut hankkia e-kirjoina (ePub- ja mobi-muodoissa). Into on myös avannut englanninkielisen e-kirjasivuston, kirjakaupan, joka palvelee riippumattomia kustantajia ympäri maailman. Sivuilla on maksullisten e-kirjojen lisäksi ilmaismateriaalia, esseitä ja muuta. Sivuston vastaanotto Intiassa, Pohjois-Amerikassa, Britanniassa ja viimeksi Afrikassa on ollut innostunut ja kaupallinen potentiaali on suuri.

Into järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa runsaasti ohjelmallisia tapahtumia, suurimmat vuotuiset kekkerit ovat Maailman kirjat toukokuussa Rautatientorilla osana Maailma kylässä -festivaalia ja Kunnon kirjallisuuden joulumyyjäiset Helsingin Pääpostissa. Tuotamme myös Kirjan ja ruusun -tapahtuman Rosebudin kanssa Helsingissä toukokuussa. Liken kanssa Into järjestää edelleen muun muassa klubi-iltoja ja kirjanmyyntitilaisuuksia.

Innon omistavat Rosebud Books, Suomen Rauhanpuolustajat, Maan ystävät, Luonto-Liitto ja Kelan tutkimusprofessori Heikki Hiilamo. Into on Voiman sisaryritys ja toimii samoissa tiloissa Kurvissa. Paikka tunnetaan Hämeentie 48:n kollektiivina. Innoittavassa yhteisössä ovat myös Rauhanpuolustajat, Vegaaniliitto, Kurvin Kirja, Tähtikauppa, Attac, Länsi-Saharan vapautusliikkeen Polisarion Suomen edustusto ja välillä myös PENin venäläisen turvakaupunkikirjailijan toimisto ja vaihteleva poppoo tutkija-aktivisteja.

Into Kustannuksessa työskentelevät Jaana Airaksinen, Lionel Clerc, Milla Karppinen, Tatu Matilainen ja Mika Rönkkö. Taiteellisesta jäljestä vastaavat AD Elina Salonen ja graafikot Antti Kukkonen ja Ville Sutinen. Innon e-kirja-guru on Nina Kairisalo.

Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
045 6334495

Mika Rönkkö
mika.ronkko@mondediplo.fi
050 4362171

www.intokustannus.fi
www.into-ebooks.com