Julkaistu

Kehityksen loppu julkistetaan 7.6.

Teppo Eskelisen pamfletti KEHITYKSEN LOPPU julkistetaan tiistaina 7.6. klo 13-14 Pressiklubilla (The Pullman Bar, Helsingin Rautieaseman 2. kerros). Kommentoimassa muun muassa filosofi ja Suomen pakolaisavun puheenjohtaja Thomas Wallgren.

Yhteiskunnallista kehitystä tarjotaan ratkaisuksi maailman suuriin ongelmiin, erityisesti äärimmäiseen köyhyyteen. Millainen maailma olisi, jos kaikki maat olisivat kehittyneitä? Olisiko se edes mahdollista?

KEHITYKSEN LOPPU analysoi kuinka kehitys on menettänyt merkityksensä hyvinvointia tuottavana poliittisena ohjelmana. Se oli oikeastaan mielekäs vain sotien jälkeisinä vuosikymmeninä. Kun pääomamarkkinat avattiin ja kasvun rajat tulivat vastaan, kansainvälinen toimintaympäristö muuttui. Kehityksen aika oli päättynyt.

Teppo Eskelisen mukaan kehityksen tavoite, köyhyyden vähentäminen, on silti ajankohtaisempi kuin koskaan. Miten köyhyyttä voidaan nykytilanteessa vähentää?

Kahvitarjoilu, TERVETULOA!

Mika Rönkkö
mika.ronkko@mondediplo.fi
050 436 2170