Julkaistu

Metropolipolitiikkaa!

Kaarin Taipaleen toimittama METROPOLIPOLITIIKKAA -pamfletti julkistetaan torstaina 31.3. kello 13-14.30 Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3, Helsinki! Tilaisuudessa ovat paikalla kirjan kirjoittajat Kaarin Taipale, Yrjö Hakanen, Juha Nurmela, Emilia Palonen ja Erkki Tuomioja.

Kommentoimassa nurmijärveläinen Outi Mäkelä (kok), tuusulalainen Antti Kaikkonen (kesk) ja vantaalainen Kimmo Kiljunen (sdp). Tilaisuuden vetää helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Tuomas Rantanen (vihr). Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Veropakolaiset Kauniaisiin, köyhälistö metron varteen ja autoilevat paremmin voivat Espoon, Nurmijärven ja Sipoon omakotighettoihin? Luotetaanko siihen, että poliisi ja vartiointiliikkeet siivoavat jäljet? Vai olisiko mahdollista synnyttää yhteinen visio ja yhteinen tahto siitä, miten metropolialue voi kasvaa viisaammin?

Missä ja mikä se metropoli on? Kirja kuvaa sekavaa nykytilannetta, käytyä ristiriitaista keskustelua ja valottaa malleja muualta. Kirjoittajat ehdottavat 14 kunnan metropolivaltuustoa, hahmottavat sen tehtävät ja esittävät, miten asukkaiden äänestä voi tulla metropolidemokratian keskeinen osa. METROPOLIPOLITIIKKAA! -pamfletti jatkaa siitä, mihin valtioneuvoston viimevuotinen metropoliselonteko päättyi. Vapaus valita toisin -verkostolla on viesti tulevaan hallitusohjelmaan: Helsingin seutu ei selviä ilman metropolidemokratiaa.

Kaarin Taipale (toim.):
METROPOLIPOLITIIKKAA! – Helsingin seudun hallinta ja ihmisten ääni.
Pamfletti, nidottu, ISBN 978-952-264-05-0

INTO/Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
045 6334495

TkT Kaarin Taipale
kaarintaipale@gmail.com
040 5034 766

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

www.intokustannus.fi