Julkaistu

Uusi ennakkoluuloton elokuvakirja julkistetaan tiistaina 3.5. klo 13-14 Pressiklubilla

UUSI ENNAKKOLUULOTON ELOKUVAKIRJA

Richard Rieserin uusi kirja MUSTAT LASIT – VAMMAISUUS VALKOKANKAALLA JA TELEVISIOSSA julkistetaan tiistaina 3.5. kello 13-14 Pressiklubilla (Pullman-ravintolassa Helsingin rautatieasemalla). Tervetuloa! 

Keskustelussa mukana elokuvatoimittaja Jussi Karjalainen sekä teoksen suomentajat Sanni Purhonen ja Idastiina Räsänen. Haastattelijana Kalle Konkkölä (Kynnys ry). Tarjolla on pientä purtavaa.

Elokuvissa vammaiset esitetään usein stereotyyppisesti. Miksi Disneyn animaatiossa Notre Damen kellonsoittaja Quasimodo ei saa vastarakkautta Esmeraldalta, toisin kuin Victor Hugon romaanissa? Kuinka Frida-elokuva onnistuu antamaan hienon kuvan Frida Kahlosta taiteilijana, rakastettuna ja vammaisena? MUSTAT LASIT auttaa kyseenalaistamaan kaavamaisia käsityksiä ja näkemään moniulotteisen ihmisen. Kirja tarjoaa elokuvantekijöille tapoja kuvata vammaiset henkilöhahmot realistisesti ja auttaa elokuvien katsojia tunnistamaan stereotyyppiset asenteet. MUSTAT LASIT sisältää esimerkkeja monista tunnetuista elokuvista ja tv-ohjelmista, ja siihen on lisätty Jussi Karjalaisen kirjoittama suomalaista elokuvaa koskeva luku. MUSTAT LASIT on käsikirja kaikille elokuvan ystäville ja mainio medialukutaidon opas kouluihin ja oppilaitoksiin.

Kirja on toteutettu yhdessä Kynnys ry:n kanssa.

Richard Rieser:
Mustat lasit – Vammaisuus valkokankaalla ja televisiossa
Into, nidottu, ISBN 978-952-264-039-0

Lataa iso kansikuva täältä.

INTO
Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
0456334495

Kynnys ry
Sanni Purhonen
sanni.purhonen@kynnys.fi
04077324116

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi