Julkaistu

Maailmanpoliittista journalismia – uuden lehden julkistus 29.2. klo 13 Pressiklubilla

Vaihtoehtoja viihteellistyneelle säläjournalismille ja sähkösanomauutisille? Suomenkielinen Le Monde diplomatique -lehti on herkkua pitkäjännitteisille lukijoille. Ensimmäinen numero ilmestyy karkauspäivänä 29.2.

Kosmopoliittiseen laatulehteen on koottu tulisia ja eritteleviä artikkeleita Euroopan eri laidoilta. Pintaa syvemmältä ruoppaava journalismi taustoittaa aiheet kunnolla. Luvassa on artikkeleita merkittävimmiltä yhteiskunnallisilta kommentaattoreilta ympäri maailman, kuten Pierre Bourdieulta, Eduardo Galeanolta, Naomi Kleinilta ja Artemi Troitskilta. Lehden selkäranka on ranskalainen Le Monde diplomatique ja venäläinen Novaja Gazeta, mutta mukana on myös valokuvaliitteitä ja kolumneja Al-Jazeerasta ja muista maailmanpoliittista medioista.

Julkistamistilaisuudessa Diplon maailmaa purkavat osiin ja rakentavat sen uudelleen journalismin lehtori Kaarina Järventaus, näytelmäkirjailija Laura Gustafsson, Venäjän kirjallisuuden tutkija Tomi Huttunen, historiantutkija Päivi Uljas ja kehitysmaatutkija Pekka Peltola ja päätoimittaja Mika Rönkkö.

TERVETULOA Pressiklubille, Pullman bar, Rautatieasema, Helsinki
Keskiviikkona 29.2. kello 13 -14. Tarjoilua.

LE MONDE DIPLOMATIQUE
Vuoden tilaus 30, kestotilaus 30 euroa, irtonumero 6,50.
48-sivua, nelivärinen leikattu tabloid, ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Painos 10 000-14 000 kappaletta. Päätoimittaja Mika Rönkkö. Julkaisija Into Kustannus Oy.
Lehteä saa Akateemisen kirjakaupan myymälöistä kautta maan, hyvin varustetuista lehtikioskeista. Irtonumeroita myyvät myös asunnottomat kaduilla ja metrossa ja saavat lehdenmyynnistä itselleen tuloja, 3 euroa per lehti (toteutus yhteistyössä Vailla vakinaista asuntoa ry:n kanssa).

MAAILMANPOLIITTISET DIPLO-ILTAMAT: keskiviikkona 29.2. ravintola Dubrovnikissa, Eerikinkatu 11. Alkaen kello 19.00. Keskustelua, musiikkia ja yllätysesiintyjiä. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

INTO/Mika Rönkkö
+358 50 4362170
mika.ronkko@intokustannus.fi
www.mondediplo.fi
www.intokustannus.fi