Julkaistu

ARI TURUSEN tietokirja MAAILMAN KUVAT

ARI TURUSEN tietokirja MAAILMAN KUVAT
MITÄ KARTAT KERTOVAT MEISTÄ JA MUISTA

julkistetaan Tiedekulmassa maanantaina 16.9. klo 12–13:30 (Yliopistonkatu 3, Helsinki). Keskustelussa tietokirjailija ARI TURUNEN ja maailmanpolitiikan professori TEIVO TEIVAINEN.

Karttoihin uskotaan kuin jumalalliseen Totuuteen. Kartanpiirtäjän tulkinta maailmasta ei kuitenkaan ole koskaan neutraali, vaan se heijastaa kulttuurin omaa käsitystä itsestään, sen arvoja ja poliittisia päämääriä. Kartat ovatkin eri aikakausien maailmankuvien peilejä.

ARI TURUNEN esittelee näyttävästi maailmankarttoja eri kulttuureista ja eri aikakausilta. Samalla lukija pääsee näkemään, missä on milloinkin maailman napa ja miten kartanpiirtäjä on suhtautunut oman maailmansa reuna-alueisiin. Osansa saa Suomikin, jota pidettiin aikoinaan barbaarien ja hirviöiden asuinpaikkana.

Valtiotieteen lisensiaatti ARI TURUNEN on kirjoittanut useita kirjoja ihmisten tapojen historiasta: “Ulkokultaisen käytöksen kirja”,  “Hyvän ja Pahan merkit eli taikauskoisten tapojen tarina”, “Humalan henki eli juomatapojen tarina”, “Ei onnistu! Jälkiviisasta vastustamisen historiaa”, “Tosi on! Valheen, vilpin ja vääristelyn historiaa” ja “Ettekö te tiedä kuka minä olen? Ylimielisyyden historiaa”.

Ari Turunen: MAAILMAN KUVAT – MITÄ KARTAT KERTOVAT MEISTÄ JA MUISTA
ISBN: 978-952-264-247-9, 200 sivua
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätietoja: intokustannus.fi
Mika Rönkkö mika.ronkko@intokustannus.fi puh. 050 4362170