Julkaistu

Iran-asiantuntija Michael Axworthy ja muut Innon ulkomaiset kirjailijavieraat

Into Kustannuksen kirjailijoista syksyllä Suomessa vierailevat englantilainen Iran-asiantuntija Michael Axworthy, 40 vuotta sitten kuolleen Salvador Allenden elämäkerran kirjoittanut espanjalainen Jesús Manuel Martínez, terrorismiin erikoistunut saksalainen toimittaja ja trillerikirjoittaja Yassin Musharbash, englantilainen orjuuden tutkija ja emeritusprofessori Kevin Bales ja ranskalainen kartantekijä Philippe Rekacewicz.

Michael Axworthy
Michael Axworthy työskenteli Britannian ulkoministeriön Iranin osaston johdossa 1998-2000 ja luennoi Exeterin yliopiston Arabian ja islamintutkimuksen instituutissa. Hän on kirjoittanut jo kolme kirjaa Iranista. Axworthyn kirja IRANIN HISTORIA – MIELEN VALTAKUNTA avaa menneiden dynastioiden ja nyky-Iranin hengästyttävän monimuotoisuuden.
Helsingissä 10.-15.8.
Lehdistö- ja julkistamistilaisuus ke 14.8. kello 16-17.30. Michael Axworthy ja Jaakko Hämeen-Anttila. Haastattelijana Alexis Kouros. Gaudeamus Kirja & Kahvi (Vuorikatu 7, Helsinki).

Jesús Manuel Martínez
Salvador Allenden kuolemasta ja Chilen rajusta sotilasvallankaappauksesta tulee 11.9. kuluneeksi 40 vuotta. Muistopäivän kunniaksi julkistetaan Jesús Manuel Martínezin kirjoittama elämäkerta Chilen ristiriitaisesta presidentistä, SALVADOR ALLENDE JA CHILEN KOHTALONVUODET. Espanjalainen Martínez johti Allenden hallinnon aikaan valtiollista Chile Filmsiä ja pakeni diktatuuria katolisen kirkon ja UNHCR:n avulla. Nykyisin hän on Euroopan komission espanjan kieliosaston päällikkö.
Lehdistö- ja julkistamistilaisuus Helsingissä ti 10.9.

Philippe Rekacewicz
Ranskalaisen Le Monde diplomatique -lehden pääkartografi Philippe Rekacewiczin kartat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Uutuuskirjassa MAAILMANPOLITIIKAN ATLAS kartat avaavat muuttuvaa maailmanjärjestystä yllättävistä näkökulmista. Kartastoa on ollut kirjoittamassa 55 eri alojen asiantuntijaa.
Lehdistö- ja julkistamistilaisuus Helsingissä ma 16.9.

Kevin Bales
Kevin Bales on kansainvälisesti arvostettu orjuuden asiantuntija. Hän on Free the Slaves -järjestön puheenjohtaja ja Roehamptonin yliopiston emeritusprofessori. Noin 27 miljoonaa orjaa tekee tällä hetkellä töitä ympäri maailman. Kirjassaan NYKYAJAN ORJAT – JA MITEN HEIDÄT VAPAUTETAAN Bales kertoo, missä orjia on ja keitä he ovat.
Helsingissä ja Turun kirjamessuilla 3.-6.10.

Yassin Musharbash
Yassin Musharbash on saksalaista ja jordanialaista sukua. Hän on Spiegel Onlinen toimittaja ja erikoistunut terrorismista ja arabimaailmasta uutisointiin. Musharbash on kirjoittanut al-Qaidaa käsittelevän tietokirjan Die neue Al-Qaida (2006). Hänen esikoisromaaninsa RADIKAALI on pelottavan realistinen trilleri pommi-iskusta keskellä Berliiniä.
Helsingin kirjamessuilla 24.-27.10.

Mika Rönkkö
mika.ronkko@intokustannus.fi
050 436 2170

Milla Karppinen
milla.karppinen@intokustannus.fi
050 551 3310

Arvostelukappalepyynnöt:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi