Julkaistu

Patomäen Suomen talouspolitiikan tulevaisuus julkistetaan 8.1.

Professori Heikki Patomäen tietokirja “SUOMEN TALOUSPOLITIIKAN TULEVAISUUS – TEORIASTA KÄYTÄNTÖÖN”

julkistetaan 8.1. klo 10-11 Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki).

Julkistamiskeskustelussa Heikki Patomäen kanssa Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä, tervetuloa!

Heikki Patomäen uuden kirjan päätavoite on kehittää vaihtoehtoinen ja kokonaisvaltainen talous­poliittinen ohjelma. Ytimessä on “Professori Patomäen julkisten investointien ohjelma”, jonka seuraukset voivat olla dramaattiset niin työllisyydelle kuin kasvulle. Parhaassa tapauksessa aiempaakin velkaa voidaan maksaa pois myös absoluuttisesti, koska investoinnit lisäävät talouskasvua ja verotuloja.

Nykyiselle kilpailukyky- ja deflaatiokehitykselle on siis olemassa vaihtoehto. Megayhtiöt ja -pankit ovat konservatiivisia ja pyrkivät turvaamaan voittonsa ja valta-asemansa. Innovaatiot syntyvät siellä, missä ihmiset ovat vapaita ja voivat tavoitella hyvää elämää.

Kotimaisen talouspolitiikkamme pääkäsitteet ja teoriat saavat Heikki Pato­mäen kirjassa professionaalin käsittelyn. Kirjassa käydään kriittisesti läpi tärkeät termit kannustimista kilpailukykyyn ja uusklassisesta talousteoriasta globaaliin poliittiseen taloustieteeseen.

 Heikki Patomäki on maailman­politiikan professori, joka on julkaissut pari­kymmentä kirjaa, muun muassa Uusliberalismi Suomessa (2007), The Political Economy of Global Security (2008), Eurokriisin anatomia (2012, englanniksi ja kreikaksi 2013) sekä Tulevaisuuden politiikkaa (2013). Hänen kirjansa ja epäortodoksiset keskustelunavauksensa ovat herättäneet vilkasta keskustelua akateemisessa maailmassa, suomalaisessa julkisuudessa ja globaalissa kansalaisyhteiskunnassa.

Patomäki, Heikki:
Suomen talouspolitiikan tulevaisuus – Teoriasta käytäntöön
Into-tieto, ISBN 978-952-264-373-5, 280 sivua.

intokustannus.fi/kirja/suomen_talouspolitiikan_tulevaisuus

mika.ronkko
@intokustannus.fi