Julkaistu

Toinen totuus taloudesta

Mikko Jakosen ja Tiina Silvastin toimittama Talouden uudet muodot julkaistaan

Jyväskylän Vanhan kirjan talvessa 7.2. klo 16.15 (Jyväskylän kaupungin kirjasto, Vapaudenkatu 39-40)

Helsingissä 12.2.2015 Kallion Kulttuurikammarissa klo 19.30 (Kaarlenkatu 15, Helsinki).

Talouden uudet muodot
(Into Kustannus 2015)  on artikkelikokoelma, joka sisältää toistakymmentä kirjoitusta vaihtoehtoisesta taloudesta. Mukana on näkökulmia aikapankeista ja jakamistaloudesta yhteiskunnallisiin yrityksiin ja jälkikeynesiläisyyteen. Talouskriisi runtelee, mutta niin maailmalla kuin Suomessa uskotaan yhä jatkuvaan kasvuun ja uusklassiseen talousteoriaan.

Talouden uudet muodot
esittelee taloudellisen toiminnan vaihtoehtoisia muotoja. Mitä ovat jakamistalous, solidaarisuustalous, yhteisvauraus, jälkikeynesiläisyys, perustulo, yhteiskunnallinen yritystoiminta ja uudet osuuskunnat? Millaista on talous fossiilikapitalismin jälkeen, ja millaista on nykypäivän palkkakilpailu, kulttuuripolitiikka ja työ prekaarissa yhteiskunnassa. Kirjan kirjoittajat ovat suomalaisia tutkijoita ja kansalaistoimijoita. Teos soveltuu peruslukemistoksi ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille, toimittajille ja kaikille taloudesta yleisesti kiinnostuneille, oman taloutensa järjestäjille.

Kirjan kirjoittajat ovat suomalaisia tutkijoita ja kansalaisaktivisteja. Mukana ovat Antti Alaja, Tuomo Alhojärvi, Paavo Järvensivu, Joel Kaitila, Jouko Kajanoja, Vesa-Matti Lahti, Hanna Moilanen, Jukka Peltokoski, Miikka Pyykkönen, Johanna Perkiö, Sanna Ryynänen, Tero Toivanen, Niklas Toivakainen, Saila Tykkyläinen, Tere Vaden, Juhana Venäläinen ja Ruby van der Wekken.

Tilaa kirja: www.intokustannus.fi/kirja/talouden_uudet_muodot

Mikko Jakonen & Tiina Silvasti (toim.): Talouden uudet muodot
www.intokustannus.fi/kirja/talouden_uudet_muodot

ISBN: 978-952-264-366-7
Kategoria: Into-tieto
Sivumäärä: 300

lisätiedot:
timo.forss@intokustannus.fi
040- 533 2961
arvostelukappaleet@intokustannus.fi