Aminatta Fornan riipaiseva kertomus rakkaudesta ja menetyksestä Sierra Leonessa

Sierra Leone on toipumassa tuhoisasta sisällissodasta ja sen kansa jakaa keskenään tuskallisten salaisuuksien taakan. Pääkaupungin sairaalassa Kai, nuori ja lahjakas kirurgi, työskentelee ahkerasti pitääkseen omia demonejaan loitolla. Hän tapaa brittiläisen psykologin, Adrianin, joka haluaa sinnikkäästi auttaa potilaitaan kohtaamaan traumansa. Vanha professori Elias Cole on poikkeus potilaiden joukossa: hän haluaa kertoa elämäntarinansa Adrianille. Elias kertoo myös naisesta, joka sitoo Adrianin ja Kain yhteen odottamattomalla tavalla.

Kirurgin ja psykologin kokemukset haavoittuneessa maassa sekä Eliaksen testamentti ajavat vähitellen kohtaamaan kipeät uhraukset, joita he kaikki ovat joutuneet tekemään. MUISTO RAKKAUDESTA kutoo yhteen kolmen miehen ja yhden naisen tarinan rakkaudesta, menetyksestä ja tunnustuksesta.

Aminatta Forna syntyi Skotlannissa ja kasvoi Länsi-Afrikassa. Vuonna 2007 Vanity Fair nimesi hänet yhdeksi Afrikan lupaavimmista nykykirjailijoista. MUISTO RAKKAUDESTA valittiin vuoden 2011 Orange Prize for Fiction -shortlistille ja Indie Next -listalle. Se oli ehdolla Euroopan kirjallisuuspalkinnon saajaksi 2013. Aminatta Forna elää Lontoossa.

Aminatta Forna: MUISTO RAKKAUDESTA
Into-kauno, nidottu, 513 sivua, suositushinta 32 €, ISBN 978-952-264-236-3
Alkuteos The Memory of Love, suomentanut Mirja Hovila. Euroopan unionin Kulttuuri-ohjelma on tukenut kirjan käännöstä.
Lataa painokelpoinen kuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/MuistoRakkaudestacover.jpg

Arvostelukappaleet
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätiedot
Juho Paavola, juho.paavola@intokustannus.fi, 050 330 8893

Jaa tämä: