Eevi Kaasisen Liikkeen harmonia – Naisvoimistelua runon siivin julkistetaan 27.9.

Eevi Kaasinen: Liikkeen harmonia – Naisvoimistelua runon siivin julkistetaan to 27.9. klo 14.00 Suomen Urheilumuseossa (Olympiastadionilla). Tervetuloa! Paikalla kirjailijan ohella mm. tanssija Riitta Ahlsten.

“Mehän venyimme jo liikkuessamme… Me annoimme liikkeen viedä ja aaltoliikkeemme jatkoi sykettään avaruuteen.”

Liikkeen harmonia on kirja suomalaisesta naisvoimistelusta. Teos on ainutlaatuinen naisvoimisteluohjaajan muistelmateos niin meillä kuin maailmallakin. Eevi Kaasinen kertoo omakohtaisesti ja avoimesti kokemuksistaan voimistelunohjaajana ja tiestään ohjaajaksi. Kirja kertoo hullusta huumasta ja vahvasta yhteishengestä, joka johtaa voimistelusalille illasta toiseen. Siinä on lukemattomia tarinoita suomalaisen naisvoimistelun eri vaiheista 30-luvulta tähän päivään. Kirja pureutuu etenkin työläisurheiluliikkeen toimintaan. Eeville runous on ollut hyvin läheinen ilmaisumuoto. Kirjassa hänen runonsa syventävät kertomusta.

Eevi Kaasinen, naisvoimistelun grand old dame, on ollut mukana TUL:n

toiminnassa vuodesta 1935 ja ohjaajana vuodesta 1946. Hän on ohjannut tyttöjen ja naisten voimistelua, valmentanut kilpavoimistelijoita, laatinut koreografoita suuriin voimistelunäytöksiin ja matkustanut edustusjoukkueessa ulkomailla.

Vanha kotka, Sulkasatoinen,
laskeutui lentoaukealle,
jolla nuoret linnut harjoittelivat
kierteitä, kaarteita, syöksyjä, sukelluksia,
itkivät, ujelsivat, räpelsivät, uhmasivat…
Lennon päämäärää eivät arvanneet,
liidon merkitystä eivät tienneet.

Muista myös: Huonoja uutisia -pamfletti julkistetaan to 20.9. klo 16 Rosebudin Katariinankadun myymälässä Senaatintorin kulmassa. Tervetuloa!

Kaasinen Eevi
Liikkeen harmonia – Naisvoimistelua runon siivin

ISBN: 972-952-264-119-9
Lataa iso kansikuva täältä.

 

INTO/ Juho Paavola, juho.paavola@intokustannus.fi, 050 330 8893

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

 

Jaa tämä: