Esko Seppäsen armoton ja asiantunteva EMUMUNAUS-kirja julki. Tervetuloa ti 4.9. klo 13!

Tervetuloa Esko Seppäsen EMUMUNAUS-kirjan julkistamistilaisuuteen tiistaina 4.9. klo 13, FSV-sali, Helsinki (Uudenmaankatu 17 D, pihan puoli, V krs)

Esko Seppänen kertoo uudessa kirjassaan EMUMUNAUS Suomen EU-seikkailun hieman poikkeavalla tavalla. Kyseessä on koko globalisoidun järjestelmän poliittinen kriisi.

Seppänen ei syytä kriisin synnystä vain poliitikkoja, jotka ovat vapauttaneet markkinat ja jättäneet rahan liikkeellelaskun yksityisten pankkien hoteisiin. Pankit ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen ja synnyttäneet uuden todellisuuden: virtuaalirahan maailman. Sen seurauksena reaalitalous ja finanssitalous ovat irronneet toisistaan, ja maailmantalous toimii tavaroiden ja palvelujen vaihdannan tarpeiden sijasta tyhjästä nyhjäistyn rahan ehdoilla.

Suurimpia kriisisyyllisiä ovat yksityiset pankit. Maailman pankkijärjestelmä on keskittynyt suurten pankkien vallaksi niin, että käytännössä valtiovalta ei voi päästää niitä kaatumaan. Yhdysvaltalaisen Lehman Brothers -pankin konkurssi paljasti, että pankkien keskinäisen riippuvaisuuden takia koko systeemi romahtaa seuraavan suurpankin konkurssiin.

Tässä tilanteessa lentokyvytön Emu on joutunut myrskyn silmään: valtiot ovat joutuneet pelastamaan ylivelkaantuneen ja keinottelussa ryvettyneen pankkijärjestelmän julkisin varoin ja kansallisten veronmaksajien kustannuksella.

EU on ajautunut tapahtumien seurauksena historiansa suurimpaan kriisiin. Komissio käyttää tilaisuutta hyväkseen lisätäkseen omaa valtaansa ja liittovaltioi EU:ta. Se on ylikansallista päätöksentekoa, jossa suurilla mailla on paljon valtaa ja pienillä, paljon paljon vähemmän. Liittovaltio-EU:ssa ei ole demokratiaa. Komission vallanhaluun tyytymättömät jäsenmaiden johtajatkin ovat kyvyttömiä ratkaisemaan kriisiä, ja suurten maiden keskinäiset suhteet ovat juuri nyt poikkeuksellisen huonot.

Esko Seppänen kertoo EMUMUNAUS-kirjassaan tositarinan pankkien vallasta, virtuaalirahalla tuhotuista markkinoista, valtioiden velkaantumisesta ja EU:n surkeista yrityksistä pelastaa oma rakas euro. Seppänen myös arvioi, miten kriisistä päästään nyt pois. Yhtään hyvää ja varsinkaan nopeaa ratkaisua ei ole.

Kirja on kuvaus globaalista kriisistä Suomen näkökulmasta. Omien sanojensa mukaan Seppänen pyrkii puhumaan taloudesta ohi kanonisoidun totuuden ja sitä tukevan rituaalisen kielenkäytön.

Esko Seppänen: EMUMUNAUS
ISBN 978-952-264-182-3
200 s., nid., suositushinta 25 €

Lataa Innon kirjakataloogi

INTO/Jaana Airaksinen
puh. 045633 4495

Jaa tämä: