Etelä-Korean menestynein kirjailija Kyung-sook Shin Suomeen kesäkuussa

Etelä-Korean luetuin ja ylistetyin kirjailija Kyung-sook Shin vierailee Suomessa 7.-11. kesäkuuta 2015. Hänen kansainvälinen bestsellerinsä Pidä huolta äidistä ilmestyi suomeksi huhtikuussa. Shin esiintyy Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) tiistaina 9. kesäkuuta kello 15.30. Lisäksi hän vierailee Turussa ja Tampereella.

Kyung-sook Shin (s. 1963) on Etelä-Korean tärkein ja kansainvälisesti menestynein kirjailija. Hänet on palkittu mm. Man Asianin, Manhaen, Dong-inin, Yi Sangin ja Prix de l’Inaperçun kirjallisuuspalkinnoilla. Shinin vanhemmilla ei ollut varaa lähettää häntä lukioon, joten hän muutti veljensä asuntoon Souliin, kävi töissä elektroniikkatehtaalla ja opiskeli iltakoulussa.

Suomeksi ilmestynyt Pidä huolta äidistä muuttaa lukijan käsityksen omasta äidistään. Se on riipaisevan kaunis teos rakkaudesta ja sukupolvien välisistä eroista. Lasten muutto maalta kaupunkiin on mullistanut perheen elämän. Romaani on myynyt Koreassa yli kaksi miljoona kirjaa, käännetty yli 20 kielelle ja julkaistu 36 maassa. Se on ensimmäinen suomennettu eteläkorealainen romaani.

Haastatteluissa Shiniä tulkkaa Korean tunnetuin suomalainen ja kirjan kääntäjä Taru Salminen. Hän tuli korealaisten tietoisuuteen Talk with Beauties -televisio-ohjelman tähtenä. Salminen on perustanut Souliin ruokabaarin ja esiintyy säännöllisesti eri radio- ja tv-ohjelmissa.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Milla Karppinen
050 551 3310
milla.karppinen@intokustannus.fi

Jaa tämä: