Innon kirjailijat palkintoehdokkaina

Valtionpalkitun toimittajan Hanna Nikkasen VERKKO JA VAPAUS -kirja sekä maailmanpolitiikan professorin Heikki Patomäen EUROKRIISIN ANATOMIA -teos pääsivät molemmat Kanava-tietokirjapalkintoehdokkaiksi. Ehdokkaat ovat läsnä klo 13 Gaudeamuksen kirjakaupassa Vuorikadulla ja voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla perjantaina 26.10. klo 10.30. Heikki Patomäki ja Hanna Nikkanen esiintyvät kirjamessuilla myös lauantaina 27.10., katso Innon messuohjelma.

Heikki Patomäen EUROKRIISIN ANATOMIA pureutuu Euroopan velkakriisin historiaan, syihin ja todennäköisiin seurauksiin. Tältä pohjalta Patomäki avaa keskustelun vaihtoehdoista uusliberaalille globalisaatiolle. Kirjan tärkeintä antia ovatkin lukuisat uudistusehdotukset. Zed Books julkaisee kirjan englanniksi The Great Eurozone Disaster – From Crisis to Global New Deal.

Hanna Nikkasen VERKKO JA VAPAUS tutkii verkon pimeää ja valoisaa puolta. Kirjassa käydään muun muassa Kuubassa, Egyptissä ja Islannissa selvittämässä, millaista on hyvä digitaalinen elämä, ketkä sitä uhkaavat ja mistä löytyvät verkon riemastuttavimmat uudet mahdollisuudet. Internetissä pesivät sekä vapausunelmat että ihmiselämän rujoimmat puolet. Kiinan ja Saudi-Arabian viranomaisille digitaalinen viestintäteknologia on ollut onnenpotku, ja eurooppalaisille yrityksille urkintavälineiden kauppa on hurjaa vauhtia kasvava bisnes.

Hanna Nikkanen (s. 1981) on helsinkiläinen tutkiva toimittaja. Hän on keskittynyt työssään digitaalisiin oikeuksiin, siirtolaisuuteen, Latinalaiseen Amerikkaan ja 2000-luvun kansanliikkeisiin. Euroopan komissio myönsi Nikkaselle syrjinnän ja köyhyyden vastaisen journalismin erikoispalkinnon vuonna 2010. Hänen teoksensa Viaton imperiumi – kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta (Into/Like 2010) sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon 2011.

Heikki Patomäki (s. 1963) on maailmanpolitiikan professori Helsingin yliopistossa. Hän on toiminut professorina myös Australiassa ja Britanniassa. Patomäki on julkaissut lähes 20 kirjaa, joista uusimmat ovat Uusliberalismi Suomessa ja The Political Economy of Global Security.

“Nikkasen kirjaa voi lämpimästi suositella luettavaksi kesän kylmien ja sateisten päivien ratoksi. Erityisen toivottavaa olisi, että kirja päätyisi myös mahdollisimman monen poliittisen päättäjän lukulistalle.” Ville Oksanen, Tietokone.

“Heikki Patomäki presents a powerful argument about the roots of the financial crisis and from this perspective analyses key deficiencies in the current EU policies: a clear and well-structured analysis about a complex issue. The Anatomy of the Euro Crisis is solid in theory and accessible in wording, providing a coherent and captivating narrative about how Europe ended up in its current economic crisis and how it should get out of it.” Teija Tiilikainen, Ulkopoliittinen instituutti.

 

Verkko & Vapaus kansikuva
Eurokriisin anatomia kansikuva

Lisätietoja:
Mika Rönkkö 050 4362170 mika.ronkko@intokustannus.fi
Jaana Airaksinen 045 6334495 jaana.airaksinen@intokustannus.fi

 

Jaa tämä: