Into DocPointissa: Piilottajan näkökulma ja karttoja siirtolaisuudesta

Into tuo DocPointiin kevään ensimmäisen pamflettinsa ja karttoja muuttoliikkeestä.

Juha Suorannan Piilottajan päiväkirja avaa kevään Into-pamflettien sarjan. Kirja kertoo tamperelaisen aikuiskasvatuksen professorin kohtaamisesta suomalaisen maahanmuuttopolitiikan kanssa. Suoranta tarjosi turvapaikan alaikäiselle afganistanilaiselle Ashraf Sahilille, kun tämä odotti käännytystä Kreikkaan. Kirja julkistetaan maanantaina 1.2. Pressiklubilla (Pullman Bar, Helsingin rautatieasema) kello 13-15.

Juha Suoranta osallistuu DocPointin pääseminaariin Rajankäyntiä ja riskinottoa lauantaina 30.1. Seminaarissa yksilöt kertovat yksilöille teoista, joihon heidät ajaa auttamisen halu – lainrikkomisen uhallakin. Tilaisuutta emännöi Fifin päätoimittaja Hanna Nikkanen ja sen järjestää DocPoint yhteistyössä Into Kustannuksen ja Demos Helsingin kanssa.

DocPointin ajan 26.-31.1. Ateneumissa on esillä Le Monde diplomatiquen pääkartografin Philippe Rekacewiczin karttoja, jotka ovat osa kiertävää näyttelyä Ulkopuolisilta pääsy kielletty! Kartografisia tutkielmia rajoista ja muuttoliikkeestä. Kartat ovat puuväripiirroksia, ja niiden luonnoksenomaisuus kuvastaa rajojen luonnetta, joka on horjuva ja ristiriitainen.

Tilaisuudet:

Rajankäyntiä ja riskinottoa: Puheenvuoroja maahanmuutosta, auttamisesta ja tahattomasta kansalaistottelemattomuudesta
DocPointin pääseminaari la 30.1. kello 12-14. Ateneum-sali. Vapaa pääsy.

Ulkopuolisilta pääsy kielletty!
Philippe Rekacewiczin karttoja 26.-31.1. Ateneum-salin lämpiö. Pääsy DocPointin tilaisuuksien aikana.

Tilaisuudet Ateneumin taidemuseossa. Tervetuloa!

Into / Milla Karppinen
milla.karppinen@mondediplo.fi
puh. 050 551 3310

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali
26.-31.1.2010

Jaa tämä: