Into Ty?v?enkirjallisuuden p?iv?ss? Tampereella 1.9.

TYÖVÄENKIRJALLISUUDEN PÄIVÄN INTO-OHJELMA
Työväen museo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, Tampere 1.9.

Bartel-sali

Klo 11.00 Perustulon aika. Keskustelijoina tutkija Jukka Peltokoski, kansanedustaja Anna Kontula ja Tampereen vihreiden nuorten pj Olga Haapa-aho
Perustulo on välttämätön uudistus. Miten se toteutetaan? Millainen on yhteiskunta, jossa maksetaan riittävä perustulo jokaiselle? Keskustelun vetää Timo Kalevi Forss. (Järjestää Into Kustannus.)

Klo 13.15 Esko Seppänen: Emumunaus. Uunituore kirja on vauhdikas kuvaus koko systeemin laajuisesta kriisistä, sen syistä, surkeista seurauksista ja tulevaisuudesta. Vanha kunnon kapitalismi on muuttunut vinhaksi finanssikapitalismiksi, jossa rahaa ei enää ole edes olemassa. On vain velkoja velkojen päälle. Seppästä haastattelee Jaana Airaksinen. (Järjestää Into Kustannus.)

Klo 14.00 Palkka työstä – Ay-liike ja edunvalvonnan uudet muodot. Tutkija Mika Helanderin ja Mats Nylundin toimittaman teoksen pohjalta keskustelemassa teokseen kirjoittanut Inari Juntumaa, kansanedustaja Anna Kontula ja PAM:n hallintopäällikkö Esa Suominen. Keskustelun puheenjohtana Mika Helander. (Järjestävät Into Kustannus ja Työväen Sivistysliitto.)

Työventalon lava

Klo 12.30 Maailma kylässä 1962. Elokuvanäytös ja kirjailija Joni Krekolan haastattelu, haastattelijana Timo Kalevi Forss. Kesällä 1962 Helsinkiin saapui 12000 nuorta idästä, lännestä ja etelästä. Rauhan ja ystävyyden festivaalista tuli kulttuurisen kylmän sodan näyttämö. (Järjestää Like ja Suomen Rauhanpuolustajat)

Klo 15.30 Absurdi Venäjä. Puheenjohtajana professori Arja Rosenholm. Keskustelijoina Antti Rautiainen, DJ Stalingrad ja Pauli Tapio. Tampereelta turvapaikan saaneen DJ Stalingradin Eksodus on omaelämäkerrallinen kuvaus rajusta todellisuudesta 2000- luvun Venäjällä. Antti Rautiaisen Planeetan suurin ja viilein kertoo, kuinka Villissä idässä asiat hoidetaan omalla tavalla. Pauli Tapio on kääntänyt Sergei Dovlatovin teokset Meikäläiset ja Matkalaukku. Dovlatov (1941-1990) on venäläisen kirjallisuuden moderni klassikko. (Järjestävät Into Kustannus ja Idiootti)

 

 

Jaa tämä: