Kalle Kniivilän PUTININ VÄKEÄ on Kanava-voittaja – vuoden paras tietokirja

Toimittaja Kalle Kniivilän PUTININ VÄKEÄ – VENÄJÄN HILJAINEN ENEMMISTÖ voitti 2014 Kanava-palkinnonKalle Kniivila kuva: Thomas Lofqvist, joka jaetaan vuoden parhaalle tietokirjalle.

Palkintoraadin puheenjohtaja, päätoimittaja Ville Pernaa valitsi palkinnon saajaksi Kniivilän kirjan: “Putinin väkeä on vuoden tärkein tietokirja. Se osoittaa paljastavalla mutta kiihkottomalla tavalla, mihin pohjautuu Venäjän presidentin Vladimir Putinin suosio”.

Kanava-palkinto jaettiin 30.10.2014 klo 18 Kanavan ja Suomen Kuvalehden palkintojuhlassa Otavamediassa. Perjantaina 31.10. Kalle Kniivilä puhuu kirjastaan Helsingissä klo 14–16 yleisötilaisuudessa Gaudeamus Kirja&Kahvissa (Vuorikatu 7). Aiheena myös sanan- ja lehdistönvapaus Venäjällä ja Ukrainassa, keskustelussa mukana muiden muassa Suomessa maanpaossa asuva toimittaja Oksana Tšelyševa ja Toimittajat ilman rajoja -järjestön puheenjohtaja Christian Sundgren. Kniivilä on juuri palannut haastattelumatkaltaan Moskovasta, Krimiltä ja Kiovasta. Hän kirjoittaa uutta kirjaa “KRIM ON MEIDÄN – IMPERIUMIN PALUU”, joka ilmestyy keväällä 2015.

Putin väkeäPUTININ VÄKEÄ “taustoittaa Venäjän tapahtumia uutisvirtaa paljon syvemmältä ja auttaa ymmärtämään sitä, mitä siellä parhaillaan tapahtuu. Laadukas ajankohtaisteos yhdestä vuoden puhutuimmista aiheista”, toteaa Kanava-palkintoraati, joka kahlasi läpi 164 tietokirjaa kaikkiaan 29 kustantajalta. Into julkaisu Putinin väkeä kirjan elokuussa suomeksi ja Atlas-kustantamo julkaisi sen toukokuussa Ruotsissa, jossa se nousi heti arvostelumenestykseksi. “Paras Ruotsissa julkaistu kirja Venäjästä vuosiin”, totesi Helsingborgs Dagblad.

Kalle Kniivilä työskentelee Malmössä ilmestyvässä Sydsvenska Dagbladet -lehdessä ulkomaantoimittajana. Hän oli Neuvostoliiton hajotessa Kansan Uutisten kirjeenvaihtaja Moskovassa. Hän on opiskellut Venäjää Leningradin yliopistossa ja Itä-Euroopan tutkimusta Lundin yliopistossa.

PUTININ VÄKEÄ ei ole kirja Vladimir Putinista vaan tavallisista venäläisistä, jotka Putinia kannattavat. Mikä on Putinin suosion salaisuus? Kalle Kniivilä haastatteli Venäjän hiljaista enemmistöä, jota miellyttää vakaus, talouskasvu ja Venäjän suurvalta-aseman palauttaminen. Monen mielestä 90-luku oli kaamea vuosikymmen ja Putin on palauttanut maahan järjestyksen. Samalla hän on murskannut riippumattomat tiedotusvälineet ja hyökännyt naapurimaihin. Mikä on venäläinen ajatusmaailma 2010-luvulla?

“Putinin väkeä on kerrassaan koukuttava kirja venäläisistä ja venäläisyydestä. Siinä yhdistyvät historialliset faktat ja ihmisten arkiset näkemykset ja selviytymistarinat. Kirja puhuu selvästi ja suoraan”, toteaa Tarja Filatov Hämeen Kaiku -lehdessä. “Kniivilän kirja kuuluu lajinsa ehdottomiin valioihin. Se on kirjoitettu hyvin ja se antaa vastauksia sille, joka kykenee ennakkoluulottomasti hyväksymään sen tosiasian, että asiat on mahdollista nähdä usealla eri tavalla olematta silti moraalisesti tai älyllisesti alamittainen ihminen”, päättää taas professori Timo Vihavainen kirja-arvionsa uusimmassa Kanava-lehdessä.

“Suurenmoinen journalistinen saavutus”. Dagens Nyheter

Kniivilä Kalle:
Putinin väkeä
Venäjän hiljainen enemmistö

Into-tieto, 240 s, nidottu
ovh: 26.00 €

ISBN: 978-952-264-342-1
e-kirja:
ISBN: 9789522643469 (epub),
9789522643476 (mobi)
Ruotsin painos:
Putins folk –
Rysslands tysta majoritet

 

Jaa tämä: