Kaupunkeja myyt?v?n? -pamfletti julki ke 3.10. klo 14

Kaarin Taipaleen pamfletti KAUPUNKEJA MYYTÄVÄNÄ julkistetaan keskiviikkona 3.10. klo 14.00-15.30 Eduskuntatatalon lisärakennuksen Kansalaisinfossa. Tilaisuuden avaa ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kommentaattoreina kansanedustaja Silvia Modig (vas) ja kaupunginvaltuutettu Harry Bogomoloff (kok). Keskustelun vetää Tuomas Rantanen (vihr). Tervetuloa!

Miksi Espoo myi energialaitoksensa saksalaisille mutta Helsinki omistaa omansa? Miksi Jämsän terveydenhoidosta huolehtii sijoitusyhtiö? Entä miksi Pariisi osti vesilaitoksensa takaisin? KAUPUNKEJA MYYTÄVÄNÄ -pamfletti paljastaa, mikä on “yksityistämistemppu” ja miten se tehdään. Miten kansainväliset yritykset ohittavat demokratian suomalaisissa kaupungeissa? Pamfletin lopussa on 30 kohdan lista, jossa kuvataan, miten yritykset kävelevät sisään kaupungintaloihin takaoven kautta.

Tekniikan tohtori Kaarin Taipale on kaupunkitutkija, joka on aiemmin toimittanut pamfletit Guggenheimin varjossa ja Metropolipolitiikkaa! Hän on ollut Arkkitehti-lehden päätoimittaja, Helsingin rakennusvalvontaviraston päällikkö, kaupunkien kestävän kehityksen maailmanjärjestön ICLEIn puheenjohtaja ja Suomen ympäristöministeriön konsultti.

Kaarin Taipale: Kaupunkeja myytävänä – Yksityistämistemppu ja miten se tehdään
Into, nidottu, ISBN 978-952-264-188-5
Iso kansikuva täältä.

Tatu Matilainen, tatu.matilainen@intokustannus.fi, 040 7462 617

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: