Kelpoa kehityst? -palkinto Kalavale-kirjan kirjoittajille

KELPOA KEHITYSTÄ -PALKINTO KALAVALE-KIRJAN KIRJOITTAJILLE

Kehys ry jakaa tänään 10-vuotisjuhlassaan Kelpoa kehitystä -palkinnon Kalavale-kirjan kirjoittajille Emma Karille ja Kukka Rannalle. Kalavale-teos kuvaa oivaltavasti sitä, miten EU:n toteuttama kalastuspolitiikka vaikuttaa kehitykseen ja kalastajien arkeen niin Suomessa kuin globaalisti.

Vastikään ilmestyneessä Kalavale-kirjassa kerrotaan, kuinka arviolta puolet EU:n tuontikalasta on kalastettu laittomasti. Länsi-Afrikka on yksi maailman pahiten ylikalastettuja alueita. Kun kalakannat hupenivat 2000-luvun alussa, monet menettivät elinkeinonsa ja joutuivat lähtemään kotiseudultaan. Kanariansaarille saapui tuhansia siirtolaisia juuri niistä maista, joissa EU:lla on ollut suurimmat kalastussopimukset.

Kehys ry on kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys, joka seuraa EU:n kehityspolitiikkaa ja pyrkii vaikuttamaan siihen, että kaikki EU:n politiikan alat ottavat huomioon vaikutukset kehitysmaihin ja edistävät EU:n kehityspoliittisia tavoitteita.

“Kehityspoliittisen johdonmukaisuuden edistäminen tarvitsee juuri Kalavaleen kaltaisia ymmärrettävällä tavalla monimutkaisiin asioihin pureutuvia julkaisuja. Kalavaleen kirjoittajat eivät vain jää märehtimään ongelmien edessä vaan antavat suosituksia tilanteen parantamiseksi”, perustelee Kehyksen pääsihteeri Rilli Lappalainen palkinnon myöntämistä.

Kehys jakaa Kelpoa kehitystä -palkinnon merkittävästä kehityspoliittista johdonmukaisuutta edistävästä työstä tai teosta. Palkinto on aiemmin jaettu kaksi kertaa: vuonna 2006 silloiselle kehitysministeri Paula Lehtomäelle ja vuonna 2008 OECD:ssä työskennelleelle Raili Lahnalammelle.

Tietoa Kalavale-kirjasta ja kirjoittajista Into Kustannuksen sivuilta: http://www.intokustannus.fi/kirja/kalavale/

Reetta Helander, tiedottaja
p. 046 8515 975
reetta.helander@kehys.fi

Jaa tämä: