Elizabeth Blackburn &  Elissa Epel

Pitkän ja hyvän elämän biologia – Telomeerit ja terveys

16.90 

OVH: 18  €

Nobel-voittajan mullistava kirja solujen terveydestä ja hyvästä elämästä

 

Tilattavissa

ISBN: 9789527269121

Kirjoittaja: Elizabeth Blackburn & Elissa Epel

Julkaisuajankohta: 5 / 2018

Sivumäärä: 440

Suomentaja: Teija Hartikainen

Alkuperäinen nimi: The Telomere Effect

OVH: 18  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

NOBEL-VOITTAJAN MULLISTAVA KIRJA SOLUJEN TERVEYDESTÄ JA HYVÄSTÄ ELÄMÄSTÄ

Miksi jotkut kuusikymppiset vaikuttavat nelikymppisiltä ja jotkut nelikymppiset puolestaan kuusikymppisiltä? Entä voimmeko itse vaikuttaa siihen, kumpaan ryhmään kuulumme?

Terveyteen ja ikääntymiseen vaikuttaa moni asia, mutta Blackburnin ja Epelin tutkimukset ovat osoittaneet, että kromosomit muodostavan DNA-rihmaston päässä olevat telomeerit eivät olekaan vain geneettisten ohjeiden siirtämistä varten. Ne kuuntelevat ihmistä: ne reagoivat stressiin ja rentoutumiseen, iloon ja suruun. Telomeerit vaikuttavat aivojen tilaan, mielialaan sekä siihen miten nopeasti vanhenemme ja kuinka alttiita olemme aivoja rappeuttaville sairauksille. Toisin sanoen voimme vaikuttaa solutasolla siihen, miten vanhenemme.

Teoksessa selitetään yleistajuisesti mitä telomeerit ovat ja annetaan yksinkertaisia ruokavalioon, uneen ja henkiseen hyvinvointiin liittyviä ohjeita, joiden avulla voimme pitää huolta telomeeriemme riittävästä pituudesta. Mitä syödä, miten treenata, millaisilla mielikuvaharjoitteilla torjua stressiä, miten suojella lasten telomeereja lapsuudesta teini-ikään saakka. Miten elää pitkä ja hyvä elämä.

Elizabeth Blackburnille myönnettiin kahden kollegan kanssa lääketieteen Nobel-palkinto 2009 telomeerien ja telomeraasin toiminnan ja niiden vaikutuksen vanhenemiseen selvittämisestä. Blackburn on arvostettu tutkija, jonka Time-lehti on valinnut maailman sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle.

Elissa Epel on johtavia terveyspsykologian tutkijoita Yhdysvalloissa. Hän johtaa Kalifornian yliopiston stressin, ikääntymisen ja ylipainoisuuden tutkimuskeskusta San Franciscossa.

Julkaisija:
logo-pieni

No post found

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pitkän ja hyvän elämän biologia – Telomeerit ja terveys”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.