Ale!

Esa  Suominen

Suo, kuokka ja sosialidemokratia

norm. 27.00 
Innon hinta: 24.90 

Sosiaalidemokratia on 1900-luvun kansainvälisesti menestynein poliittinen ideologia, sen pohjalle rakennettiin hyvinvointivaltiot ja monet kansainväliset organisaatiot. Sen viimeisin kukoistuskausi oli vuosituhannen vaihteessa. Vuoteen 2005 mennessä kolmannen tien käyttövoima hiipui ja aloite siirtyi poliittista keskustaa lähestyneelle oikeistolle. Kirja hahmottaa syitä sosiaalidemokratian aatteelliselle pysähtyneisyydelle ja ehdottaa konkreettisia ratkaisuja teknologisoituvaan, yksilöllistyvään ja monimuotoistuvaan Suomeen ja maailmaan.

ISBN: 978-952-264-760-3

Kirjoittaja: Esa Suominen

Julkaisuajankohta: / 2018

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Sosiaalidemokratia on 1900-luvun kansainvälisesti menestynein poliittinen ideologia, sen pohjalle rakennettiin hyvinvointivaltiot ja monet kansainväliset organisaatiot. Sen viimeisin kukoistuskausi oli vuosituhannen vaihteessa. Silloin kolmannen tien sosiaalidemokraattiset puolueet ja hallitukset Tony Blairin, Gerhard Schröderin, Göran Perssonin ja Paavo Lipposen johdolla rakensivat eurooppalaista yhteisöä ja markkinaehtoisia yhteiskuntia.

Vuoteen 2005 mennessä kolmannen tien käyttövoima hiipui ja aloite siirtyi poliittista keskustaa lähestyneelle oikeistolle. Sosiaalidemokratia taipui huonosti identiteettipolitiikkaan, jakamistalouteen tai uuden teknologian mukana nouseviin asioihin. Aloite hukkui, dynaamisuus katosi ja liike ajautui aatteelliseen käymistilaan. Tilanne on jatkunut kymmenen vuotta. Politiikan nouseviin asioihin tarttuvat nopeammin ja luontevammin uudet poliittiset voimat.

Kirja hahmottaa syitä sosiaalidemokratian aatteelliselle pysähtyneisyydelle ja ehdottaa konkreettisia ratkaisuja teknologisoituvaan, yksilöllistyvään ja monimuotoistuvaan Suomeen ja maailmaan.

Esa Suominen on kokenut politiikan taustavaikuttaja, SDP:n spin-doctor. Hän oli opetusministeri Krista Kiurun erityisavustaja. Hän on avustanut myös liikenne- ja viestintäministeriä, ollut Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n hallintopäällikkö ja sosialidemokraattisen puolueen poliittisen osaston päällikkö. Esa Suominen on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on aiemmin julkaissut kirjat Suomalainen köyhyys (Anna-Maria Isolan kanssa) ja Taloutta työväelle (Antti Alajan kanssa).

Esa Suominen toimii opetusministeri Krista Kiurun (sd.) erityisavustajana Opetus- ja kulttuuriministeriössä. Aiemmin hän on avustanut ministeriä Liikenne- ja viestintäministeriössä, toiminut Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n hallintopäällikkönä sekä sosialidemokraattisen puolueen poliittisen osaston päällikkönä. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. Suomisen aiempiin julkaisuihin kuuluvat Kalevi Sorsa –säätiön julkaisusarjassa julkaistut Kotihoitoloukku, Vapauden koulutuspolitiikka ja Sivistysyhteiskunta 2.0.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suo, kuokka ja sosialidemokratia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.