Mikä on taiteen tehtävä? Teemu Mäki pohtii esseissään taiteen tekemisen ja taiteen nauttimisen peruskysymyksiä. Miksi taidetta tehdään? Miten sitä nautitaan? Mikä on taiteen yhteiskunnallinen tehtävä? Mitä on avantgarde ja mitä on kriittinen taide? Onko taiteella todellista yhteiskunnallista merkitystä ja pitääkö sellaista vaikuttavuutta taiteelta vaatia? Mitä on viime vuosina yliopistoissa omaksi oppiaineekseen noussut taiteellinen tutkimus? Mikä on taiteen suhde tietoon, filosofiaan, politiikkaan, kuolemaan ja ilmastonmuutokseen?
Mäki kirjoittaa selkeästi ja tuttavallisesti omien kokemustensa kautta taiteen tekijänä, teoreetikkona ja taiteen kuluttajana. Kirja sopii luettavaksi proffille ja taiteilijoille, mutta yhtä hyvin myös kenelle tahansa kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, esitystaiteen, leffan tai jonkin muun taidelajin ystävälle ja harrastajalle.

Teemu Mäki (s. 1967, www.teemumaki.com) on taiteilija, kuvataiteen tohtori ja Suomen taiteilijaseuran puheenjohtaja. Hänen työtään on taiteen, politiikan ja filosofian parissa milloin milläkin välineellä toilailu. Tuloksena on kuvataidetta, teatteria, kirjallisuutta tai teoriaa. Taide on Mäelle filosofian laajin muoto – joustavinta, monipuolisinta ja kokonaisvaltaisinta filosofiaa ja politiikkaa. Maalarin silmin on hänen viides kirjansa.
Osta Maalarin silmin -sähkökirja (epub) Elisa Kirjasta
Osta Maalarin silmin -sähkökirja (pdf) Elisa Kirjasta
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.