Kirjailija Laura Gustafsson avaa Naudan Historian Museon

Innon kirjailija Laura Gustafsson ja kuvataiteilija Terike Haapoja avaavat Naudan Historian Museon 30.11.2013 Helsingissä. Museo esittelee laajasti naudan kulttuuria ja suhdetta lähimpiin kumppanilajeihin, ihmiseen ja kärpäseen. Tekemällä näkyväksi historiaa naudan mukaan museo kyseenalaistaa yhden väestöryhmän näkökulman ensisijaisuuden. Samalla se luo tilaa ennennäkemättömälle rinnakkaistodellisuudelle.

Naudan Historian Museo on ensimmäinen osa kirjailija Laura Gustafssonin ja kuvataiteilija Terike Haapojan vuonna 2012 käynnistämää Toisten historia -hanketta. Gustafsson ja Haapoja ovat molemmat taiteellisessa työskentelyssään käsitelleet ihmisen ja muiden lajien suhdetta ja siihen liittyviä yhteiskunnallisia ja eettisiä kysymyksiä.

Laura Gustafsson on kirjailija ja näytelmäkirjailija, jonka esikoisromaani Huorasatu oli vuoden 2011 Finlandia-palkintoehdokkaana. Toinen romaani Anomalia ilmestyi lokakuussa 2013. Terike Haapoja on Suomessa ja ulkomailla mittavan uran tehnyt kuvataiteilija. Haapoja edustaa Suomea Venetsian Biennalessa vuonna 2013.

Naudan Historian Museo, Kaapelitehdas, Valssaamo-sali (Tallberginkatu 1, Helsinki)
Avajaiset lauantaina 30.11.2013 klo 18-24. Museon avaa kansanedustaja Anni Sinnemäki. Juhlapuhujana Antti Nylén. Paula Vesala esittää Lehmän laulun (san. Leena Krohn, säv. Kaj Chydenius). Ohjelmassa myös Pyhä lehmä & Toisissa tiloissa, Dj Levy, buffet.
Näyttely avoinna 1.-10.12 ma-su 12-18.

Lataa koko tiedote täältä

Into/Milla Karppinen, milla.karppinen@intokustannus.fi, 050 551 3310
Toisten historia/Laura Tamminen, info@toistenhistoria.fi, 050 326 3793

toistenhistoria.blogspot.fi

Jaa tämä: