Laura Gustafssonin ANOMALIA

Laura Gustafssonin toinen romaani ANOMALIA julkaistaan tänään 2.10. Helsingissä Antikvariaatti Sofiassa kello 17:30.

ANOMALIA on hyytävän kaunis julistus ja fysiologinen draama elämästä ja kuolemasta, lapsenmurhaajista ja susilapista, eläimyydestä ja ihmisyydestä, tai pikemminkin farssi ja kostonäytelmä, jossa miltei kukaan ei pelastu.

Teoksen rakenne problematisoi dialogin: puhe ja puhuttu kieli ovat vain pieni palanen kokemusmaailmaamme. Anomaliassa kulkee kolme tarinalinjaa, joiden henkilöiden kohtalot punoutuvat yhteen. Susien kasvattityttäret Amala ja Kamala pelastetaan viidakosta. He joutuvat opettelemaan ihmissivilisaation tavoille. Tyttöjen kertomus perustuu löyhästi ja vääristellen Joseph Singhin päiväkirjamerkintöihin, jotka hän julkaisi teoksessaan Wolf-Children and Feral Men. Singhin raporttia susilapsista on yleisesti pidetty tökerönä huijauksena. Puolitoistavuotiaan englantilaisen Peter Connellyn surullinen tarina on koottu laajasta uutisaineistosta. Sitten on vielä fiktiivinen hahmo lentoemäntä ja hänen valintansa.

Laura Gustafssonin esikoisromaani Huorasatu oli vuoden 2011 Finlandia-palkinto- ja Helsingin Sanomien esikoiskirjailijapalkintoehdokas.

Laura Gustafsson on tavattavissa Turun kirjamessuilla 5.-6.10., jossa hän esiintyy lauantaina kello 11:10 Auditoriossa ja kello 12:30 Pressihuoneessa sekä sunnuntaina klo 14:30 Runohuoneessa.

Milla Karppinen, milla.karppinen@intokustannus.fi, puh. 050 551 3310

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirjat.fi

Lisätietoja:
http://www.intokustannus.fi/kirja/anomalia

Laura Gustafsson:  ANOMALIA
ISBN: 978-952-264-238-7, Into-kauno, 270 sivua.
Kansikuva:
http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/anomalia.jpg

Jaa tämä: