Liberalismin musta kirja julkistettu & kolme pokkaria: Einstein, Gandhi & Tolstoi

Tiedote

 

LIBERALISMIN MUSTA KIRJA on julkistettu.

“Liberalististen väitteiden upea paljastus tarkastelee yli kolmea vuosisataa ja hallitsee lähteet mestarillisesti.” – Financial Times

Liberalismi on aate, joka julistaa vapauden ilosanomaa. Historia kätkee kuitenkin synkeän todellisuuden: liberalistit ovat syyllistyneet orjuuttamiseen, kolonialismiin, kansanmurhaan, rasismiin – ja silkkaan snobismiin. LIBERALISMIN MUSTASSA KIRJASSA professori Domenico Losurdo tutkii johtavien liberalististen ajattelijoiden, kuten Locken, Benthamin, Jeffersonin, Tocquevillen ja Smithin ajatuksia ja tekoja.

“Teos paljastaa virkistävällä tavalla ristiriidat ideologiasta, johon vedotaan aivan liian hurskastelevasti.” – The Guardian

 

Teoksen kääntämistä on tukenut SEPS – Segretariato Europeo per le Pubblicazioni Scientifiche.

Into on myös aloittanut pokkareiden tuotannon yhdessä Rauhankirjallisuuden edistämisseuran kanssa. Sarja käynnistyy kolmella uusintapainoksella klassikoista, joita ei ole ollut pitkään aikaan saatavilla:

1) Unto Tähtinen: GANDHI (julk. aiemmin nimellä Mitä Gandhi todella sanoi)
“Tästä pienestä teoksesta on tullut hiljainen, elävä klassikko, josta monen polven eettiset etsijät ja yhteiskunnalliset aktivistit ovat ammentaneet inspiraatiota.” – Filosofi Thomas Wallgren

2) Eva Isaksson (toim.): MAAILMAN ALBERT EINSTEININ SILMIN – KIRJOITUKSIA RAUHASTA, TIETEESTÄ JA YHTEISKUNNASTA (julk. aiemmin nimellä Atomisota vai rauha)
Einstein oli nerokas tieteilijä, mutta mitä hän ajatteli yhteiskunnasta? Teos sisältää myös Albert Einsteinin ja Sigmunfd Freudin kuuluisan kirjeenvaihdon.

3) Leo Tolstoi: OMATUNTOJA – KIRJOITUKSIA RAUHASTA JA KANSALAISTOTTELEMATTOMUUDESTA (julk. aiemmin nimellä Omantunnon kujanjuoksu)
Leo Tolstoin esseet ravistavat ihmiskuntaa vuosikymmenestä ja -sadasta toiseen. Tolstoi tuomitsee sovinistisen isänmaallisuuden ja kehottaa kieltäytymään aseista.

Lisätiedot:
Tatu Matilainen, 040 7462 617, tatu.matilainen@intokustannus.fi
Jaana Airaksinen, 045 633 4495, jaana.airaksinen@intokustannus.fi

www.intokustannus.fi

 

Jaa tämä: