Louserit vuittuun! Tervetuloa ma 31.10. klo 15 julkistamiseen & avajaisiin

Kimmo Jylhämö & Klaus Welp (toim.) LOUSERIT VUITTUUN – JA MUITA VOIMAN VASTAMAINOKSIA -kirjan pressi näyttelytila Lasipalatsin Akkunassa maanantaina 31. lokakuuta kello 15.

Oivaltava ja räävitön vastamainoskirja tekee jäynää kaikkialle tunkevalle mainostulvalle ja avaa silmät visuaalisen markkinoinnin logiikalle. Vastamainoskirja tarjoaa virkistävää mielen saastumisen vastalääkettä siinä missä kanadalainen konsumerismin vastainen Adbusters. Adbusters pani alulle USA:ssa toimivan Occupy Wall Street -liikkeen.

Vastamainos on visuaalisen kulttuurin judoa, jossa mainos mätkäytetään kanveesiin mainoshyökkäyksen omaa liike-energiaa apuna käyttäen – sitä vähän muokkaamalla. Mainokset tunkevat kaikkialle: kaupunkitila, lehdet ja internet ovat brändien ja logojen temmellyskenttää. Mainosten logiikka saattaa avautua katsomalla vastamainoksia, jotka jäljittelevät mainosten toimintatapaa, mutta purkavat mainonnan pyhän kolminaisuuden: kuvan, logon ja tekstin välisen yhteyden.

Tähän kutkuttavaan opukseen on koottu Voima-lehdessä vuodesta 1999 ilmestyneitä vastamainoksia. Voima on ilmaisjakelulehti, jota Voima Kustannus Oy on julkaissut vuodesta 1999. Lehti rahoitetaan pääosin mainosmyynnillä. Mainosrahoitteisuudesta huolimatta Voimassa on julkaistu alusta alkaen sivunkokoisia vastamainoksia, jotka ironisoivat ja parodioivat mainoskieltä. Vastamainosten tekemisestä on vastannut Voiman toimitus. Vuonna 2001 Voima sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon ja vastamainostoiminta palkittiin Salli-journalistipalkkinnolla vuonna 2010.

Kimmo Jylhämö on Voiman ja verkkolehti Fifin vastaava päätoimittaja. Klaus Welp on Voiman AD ja valokuvaaja. Vuodesta 2005 lähtien Welp on vetänyt Voiman vastamainostoimintaa.

Kimmo Jylhämö & Klaus Welp (toim.) Louserit vuittuun – ja muita Voiman vastamainoksia
ISBN: 9789522640970. Into Kustannus, Voima Kustannus Oy, Voimayhdistys, Vastamainoskollektiivi.
Sivumäärä 152, nid. Ovh: 29 €.

Kirjan kansikuva täältä.
Lisää korkearesoluutioisia vastamainoksia (vapaa julkaiseminen sallittu, jos lähde mainitaan).

Louserit Vuittuun – ja muita Voiman vastamainoksia näyttelytila Akkunassa 1.-13.11.2011.

Voima-lehdessä kuukausittain julkaistujen mainosparodioiden näyttely, medialukutaitoa kehittävää kulttuurihäirintää vuodesta 1999 tähän päivään. Avajaisbonuksena Louserit Vuittuun -vastamainoskirjan maailman ensi-ilta. Näyttelytila Akkuna, Simonkatu 1, Lasipalatsi, 00100 Helsinki. Avoinna ti-su 12-18. Tsekkaa iltaisin myös Lasipalatsin iso seinä.

Klaus Welp
050 588 0133
klaus.welp@voima.fi

Kimmo Jylhämö
044 568 1996
kimmo.jylhamo@voima.fi

 

Jaa tämä: