Maahanmuuttopoliittinen sanasto julkistetaan 27.9. kello 12.30

50 sanaa rajoista ja niiden ylittämisestä

Markus Himasen ja Jukka Könösen pamfletti
MAAHANMUUTTOPOLIITTINEN SANASTO
julkistetaan maanantaina 27.9. kello 12.30-13.30 Sosiaalikeskus Satamassa, Kyläsaarenkatu 11, Helsinki. Aktivisti, kääntäjä ja vapaa kirjoittaja Eetu Viren haastattelee pamfletin kirjoittajia Markus Himasta ja Jukka Könöstä ja siirtolaisuustutkija Mervi Leppäkorpea.
Tervetuloa!

Mikä erottaa monikulttuurisuuspuheen ja uusrasismin, vai erottaako mikään? Mitä kotoutuminen oikeastaan tarkoittaa? Mikä on ulkomaalaisten säilöönottokeskus? Missä Euroopan rajat sijaitsevat nykyään ja mikä niiden merkitys on?

Markus Himasen ja Jukka Könösen Maahanmuuttopoliittisen sanaston 50 pienoisesseetä tarjoavat välineitä pelon ja hallinnan teemojen ympärillä käydyn maahanmuuttokeskustelun umpikujien purkamiseksi. Maahanmuuttopolitiikan käsitteet eivät selkene lukemalla lakeja ja asiakirjoja vaan tarkastelemalla sitä, mitä rajoilla tapahtuu.Sanasto avaa maahanmuuttopolitiikan termit ihmiskaupasta vierastyöläiseen ja passista turvapaikkaan.

Markus Himanen on vapaa tutkija, joka on perehtynyt siirtolaiskysymyksiin ja erityisesti EU:n maahanmuuttopolitiikkaan. Jukka Könönen valmistelee väitöskirjaa Suomen maahanmuuttopolitiikasta Itä- Suomen yliopistossa. Kirjoittajat toimivat aktiivisesti siirtolaisten oikeuksia ajavassa Vapaa liikkuuvuus -verkostossa.

Markus Himanen ja Jukka Könönen:
MAAHANMUUTTOPOLIITTINEN SANASTO
Intopamfletti, nidottu, ISBN 978-952-01-0518-1
Lataa iso kansikuva. 

INTO/Milla Karppinen
milla.karppinen@mondediplo.fi
050 551 3310

LIKE/Nora Varjama
nora.varjama@like.fi
050 547 6868

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

http://www.intokustannus.fi
http://vapaaliikkuvuus.net
http://satama.org

Jaa tämä: