Maailman kirjat 2013 valloittaa Rautatientorin

Maailman kirjat järjestetään osana Maailma kylässä -festivaalia. Rautatientorin suuressa kirjateltassa esiintyy monikulttuurinen kavalkadi kirjailijoita, runoilijoita ja muita taiteilijoita. Kustantajat ja järjestöt esittelevät ja myyvät kirjoja. Teemoina ovat tänä vuonna Aasia, Venäjä ja sananvapaus.

Ohjelman kansainvälisiin kärkinimiin kuuluva venäläiskirjailija Jeremei Aipin puhuu kirjastaan Siperian veriset lumet, joka kertoo Obin alueen vähemmistökansojen selviytymistaistelusta neuvostyrannian alkuvuosina. Toisen venäläiskirjailijan Oksana Tshelyshevan kirjassa He seurasivat minua kadulla kerrotaan Neuvostoliiton hajoamisen aikaisista joukkomielenosoituksista, Tšetšenian sodan julmista vaiheista ja Beslanin joukkomurhasta.

Pussy Riot – punkrukous sananvapauden puolesta -paneelissa nyky-Venäjän ihmisoikeustilanteesta keskustellaan suomalaisten ja venäläisten asiantuntijoiden johdolla. Kenialainen toimittaja-kirjailija Rasna Warah kertoo kirjastaan Missionaries, Mercenaries and Misfits.

Kotimaisia kärkinimiä ovat muun muassa professori Jaakko Hämeen-Anttila kirjallaan Islamin miekka sekä kansanedustaja Oras Tynkkynen, joka käy kirjassaan Pieni maailmanpelastusopas läpi maailman ja Suomen kymmenen tärkeintä ongelmaa. Johanna Korhonen ja Li Andersson pohtivat mitä on suomalainen populismi.

 

Maailman kirjojen Amazon-lavan koko ohjelma

http://www.maailmakylassa.fi/ohjelma/ohjelma-aikataulu

http://maailmankirjat.fi/

 

Maailman kirjat 25.-26.5.2013. Kirjateltta on avoinna lauantaina 25.5 klo 11-20 ja sunnuntaina 26.5. klo 11-18, vapaa pääsy!

 

 

 

Lisätiedot:

Mika Rönkkö 050 436 2170
mika.ronkko@intokustannus.fi

Timo Kalevi Forss 040 533 2961
timo.forss@intokustannus.fi

 

Jaa tämä: