Mafiavaltio-kirjoittajan uutuuskirja kertoo sisäpiirin tarinan Snowdenista

Venäjällä väärennetyn Mafiavaltion kirjoittajan Luke Hardingin uutuuskirja on sisäpiirin tarina Edward Snowdenin tietovuodosta. Luke Harding vierailee Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa 2015.

Paljastukset Yhdysvaltojen käyttämästä maailmanlaajuisesta vakoiluohjelmasta vuonna 2013 mullistivat tietoyhteiskunnan. Kirja käy läpi koko huikean tapahtumakaaren: päivän, jolloin 29-vuotias Snowden jätti tyttöystävänsä Honoluluun mukanaan kovalevy täynnä salaisuuksia, jännityksen täyttämät viikot Hongkongissa, taistelun turvapaikasta ja paon Moskovaan. Tutkivan journalismin mestariteosta lukee kuin jännitysromaania.

Luke Harding on toimittaja ja kirjailija. Hän oli Guardianin Moskovan toimituksen päällikkö 2007-2011, ja hänen kirjojaan on käännetty 13 kielelle. Niistä suomeksi ovat ilmestyneet Mafiavaltio (2012) ja David Leighin kanssa kirjoitettu Assange (2014).

Venäläinen Algoritm-kustantamo julkaisi Mafiavaltio-kirjasta laittoman “käännöksen” osana Putinista kertovaa kirjasarjaa. The New York Timesin haastattelussa Luke Harding sanoo mielivaltaisesti lyhennetystä kirjasta: “He ottivat pois Litvinenkon, FSB:n keinot, perheeni kokeman häirinnän. Ukraina on tabu. Litvinenko on tabu. Putin ja raha eivät ole tabuja.”

Luke Harding: SNOWDEN – MAAILMAN HALUTUIN MIES
Alkuteos The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man, suomentanut Hannu Tervaharju
Into-tieto, nidottu, 332 sivua, suositushinta 28 €, ISBN 978-952-264-434-3
Lataa painokelpoinen kuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/snowden.jpg

 

arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Milla Karppinen, milla.karppinen@intokustannus.fi, 050 551 3310

Jaa tämä: