Marjut Hjelt sai Tietopöllön

Tietokirjailija Marjut Hjeltille myönnettiin Suomen tietokirjailijat ry:n lasten ja nuorten tietokirjapalkinto Tietopöllö. Se myönnetään tietokirjailijalle , joka on julkaissut pitkään ja ansiokkaasti lapsille ja nuorille tarkoitettuja tietoteoksia.

Marjut Hjeltin kirjoittamissa lasten ja nuorten tietokirjoissa on huikeiden tarinoiden takana vahva tutkimuksellinen ote. … Hjeltin kirjoissa vilisee satujen väkeä, ja ne vetoavat erityisesti fantasiasta innostuneisiin ahmimisikäisiin lukijoihin, toteaa palkintoraati.

Marjut Hjetin toukokuussa julkaistu Lapsuuden sadut ja seikkailut on kaunis ja runsaasti kuvitettu tietokirja, joka kertoo elävästi klassisista satuteoksista ja -hahmoista, satujen rakastetuista kirjoittajista ja keräilijöistä.

Teos pohjautuu Kansalliskirjaston Brummeriana-kokoelmaan, jonka Kansalliskirjasto osti 1990-luvun alussa tunnetulta lastenkirjojen kerääjältä, professori Markus Brummer-Korvenkontiolta. Yli 20 000 kirjan Brummeriana on kansainvälisestikin merkittävä kokoelma ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden ystävien ja tutkijoiden aarreaitta. Se sisältää monia harvinaisuuksia – kirjoja, joita ei ole missään muualla.

Marjut Hjelt on kulttuurien tutkimuksen tutkija ja tietokirjailija. Hjeltin (1994 asti Marjut Kivelä) ensimmäinen kirja savolaisesta 1800-luvulla elänesstä velhosta, silmänkääntäjästä ja parantajasta Abel Koposesta kertova Kuikka-Koponen ilmestyi 1980. Hjelt on kirjoittanut keijukaisista, vedenneidoista, peikoista ja tontuista. Sekä suomalisten kulttuurivaikuttjien elämistä. Hän on myös käsikirjoittanut television lastenohjelmia ja sinfoniaorkesterille sävelletyn musiikkisadun. SKS on julkaissut myös vuonna 2014 Marjut Hjeltin teoksen Maanväki.

Kirjailijakuva: www.intokustannus.fi/images/kirjailijat/marjutsyksyinen.jpg
Kansikuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/Lapsuudensadut.jpg

Marjut Hjelt:
Lapsuuden sadut ja seikkailut
Into tieto, sidottu 234 s
ISBN 978-952-264-252-3

Jaa tämä: