Mitä somalit ajattelevat Suomesta ja suomalaisista?

Yusuf M. Mubarakin, Eva Nilssonin ja Niklas Saxénin painotuore tietokirja “SUOMEN SOMALIT” julkistetaan maanantaina 25.5. kello 15:30–17 Gaudeamus Kirja&Kahvissa, Vuorikatu 7, Helsinki.

16 000 suomalaista puhuu äidinkielenään somalia. Silti heidän kulttuurinsa ja elämänsä on tuntematonta monelle.

Mitä somalit ajattelevat Suomesta ja suomalaisista? Mitä uskonto, suku ja sukupolvet merkitsevät eri-ikäisille Suomen somaleille? Kokevatko he itsensä suomalaisiksi? Millaista on suomalainen rasismi? Mikä on naisen asema somaliyhteisössä? Millaista ruokaa somaliperheissä kokataan?

SUOMEN SOMALIT” vastaa muun muassa näihin kysymyksiin. Kirja perustuu lähes sataan haastatteluun, tilastoihin ja tutkimuksiin.

Julkistamistilaisuuden 25.5. aluksi kello 15:30 kirjan kirjoittajat kertovat teoksestaan, minkä jälkeen kello 16–17 Elämää Suomen somalina -paneelikeskustelussa mukana kirjaan haastateltuja Suomen somaleja, tutkija-lääkäri Mulki Mölsä, kielitietelijä ja suomi-somali-sanakirjan tekijä Abdi Musse sekä nuoriso-ohjaaja Kadar Gelle, haastattelijana sairaanhoidon opiskelija Suleqo Yusuf.

SUOMEN SOMALIT” on esillä myös Maailma kylässä -festivaalilla lauantaina 23.5. 14.20 Rautatientorin Maailman kirjat -teltan Amazon-lavalla, jossa kirjoittavat keskustelevat teoksestaan.

Yusuf M. Mubarak on Suomi-Somalia Seuran pitkäaikainen aktiivi ja nykyinen varapuheenjohtaja, joka on ollut mukana lukuisissa somalien tunnettuutta ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta edistävässä hankkeissa. Hän on Nokian insinööri.

Eva Nilsson työskentelee kansalaisjärjestöjen kattojärjestö Kepassa. Hän on kirjoittanut laajasti globaalista oikeudenmukaisuudesta ja kehityksestä ja julkaissut kirjan Afrika på bordet (Empati 2012).

Niklas Saxén on konfliktianalyysiin erikoistunut asiantuntija, joka on työskennellyt Sambiassa pakolaisleirillä ja ollut Punaisen Ristin humanitaarisessa työssä Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Kolumbiassa.

Tilaa suoraan kotiin kannettuna Innon verkkokaupasta:
www.intokustannus.fi/kirja/suomen_somalit/

Tukkutilaukset edullisesti: ota yhteyttä Jaana Airaksinen, p. 045 633 4495, jaana.airaksinen@intokustannus.fi

 

Mubarak, Yusuf M.,
Nilsson, Eva &
Saxén, Niklas:
SUOMEN SOMALIT
ISBN: 978-952-264-363-6
Into-tieto, 312 sivua

Jaa tämä: