Miten toimia Venäjän kanssa? Toisinajattelija Troitski Helsingissä 7.10.

Tunnettu venäläinen toisinajattelija Artemi Troitski saapuu Suomeen julkistamaan odotetun kirjansa Venäläinen karmageddon keskiviikkona 7.10. kello 19 alkaen ravintola Dubrovnikissa, Eerikinkatu 11, Helsinki (Troitskin lehdistötapaaminen klo 14).

Iida Simes haastatelee Artemi Troitskia uutuuskirjasta, jossa tämä muun muassa esittää “suomalaisille naapureilleen kolmen venäläisen käskyn muodossa käytännönläheisen vastauksen kysymykseen, joka on lännessä tällä hetkellä monien huulilla: miten toimia Venäjän kanssa?” Luvassa myös venäläisen rockin puuhamiehenä ja historioitsijana tunnetun Troitskin dj-keikka sekä venäläisen rockin legendan, Televizor-yhtyeen johtohahmo Mihail Borzykinin soolokeikka. Tilaisuudessa julkistetaan myös suomenkielisen Novaja Gazetan uusin numero ja Venäläisen kirjallisuuden seuran lehti Ajan kohina. Illan avaukseksi klo 19:00–19:30 keskustellaan venäläisestä kirjallisuudesta teemalla “Näemmekö venäläistä Venäjältä?”, mukana kääntäjät Tuukka Sandström ja Anton Nikkilä sekä Ajan kohinan päätoimittaja, tutkija Tintti Klapuri. 

Tunnettu toisinajattelija Artemi Troitski sai vuonna 2011 seitsemän kunnianloukkaussyytettä venäläisen virkavallan ja kulttuurieliitin taholta. Kolmen vuoden kuluttua hän muutti Tallinnaan. Mitä tapahtui? Miten Venäjään oikein pitäisi suhtautua? Mitä ohjeita Troitski antaa suomalaisille? Entä vaivaako venäläisiä protestoijia tappiomieliala ja toimittajia ja kulttuurieliittiä itsesensuuri ja konformismi?

Venäjällä 2000-luvun alkua sanottiin Putinin vakauden ajaksi. Venäläinen karmageddon on terävän havainnoijan ja taitavan kynänkäyttäjän suorasukainen analyysi Venäjän nykytilasta ja siitä, miten siihen on päädytty. Kirja kertoo troitskilaisella huumorilla höystettynä, miten maan tilanne muuttui “karmageddoniksi”, joka lähentelee avointa sotatilaa. Troitskin huumori on nerokas sekoitus satiiria ja ironiaa, minkä takia kirja on vakavista aiheista huolimatta myös viihdyttävää luettavaa. Kirjan on rautaisella ammattitaidolla kääntänyt Anton Nikkilä.

Artemi Troitski (s. 1955) on yksi putinismin vastaisen opposition näkyvimmistä mielipidevaikuttajista. Hän tuli tunnetuksi 1980-luvulla venäläisen rockin puhemiehenä ja historioitsijana, ja 1990-luvulla hän perusti Venäjän Playboyn. Nykyään Troitski kirjoittaa poliittisia kolumneja, tekee radio-ohjelmia ja luennoi venäläisestä yhteiskunnasta, kulttuurista ja journalismista eri maiden yliopistoissa. Häneltä on aiemmin suomennettu teos Terveisiä Tšaikovskille – Rock Neuvostoliitossa (1988) sekä kolumnikokoelmat Kiinnostavia aikoja – Kirjoituksia 90-luvun Venäjältä (1999) ja Venäjän viimeinen diversantti (2007).

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta: Venäläinen karmageddon

Artemi Troitski: Venäläinen karmageddon
ISBN: 978-952-264-445-9
Suomentaja: Anton Nikkilä

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva

 

Jaa tämä: