Moninkertaisen Nobel-ehdokkaan Ismail Kadaren virtuoosimainen trilleri SEURAAJA on ilmestynyt

Seuraaja löydettiin kuolleena makuuhuoneestaan aamunkoitteessa 14. joulukuuta. Riistikö diktaattorin seuraaja henkensä vai murhattiinko hänet? Tiedetään, että joku tuli taloon keskiyöllä. Sateessa ja pimeässä oli vaikea nähdä muuta.

Ismail Kadaren trilleri SEURAAJA kuvaa Albanian suljetun järjestelmän vainoharhaisuutta ja absurdiutta. Kadare vie lukijan painajaismaiseen maailmaan, jossa hallitsevia sääntöjä kukaan ei ymmärrä ja jossa kuka tahansa voi olla syyllinen. SEURAAJA kuvaa myös Albanian 1980-luvun paranoideja vuosia, jolloin diktaattori Enver Hoxhan terveys heikentyi ja hänen seuraajastaan alettiin spekuloida.

Ismail Kadare on Albanian merkittävin nykykirjailija ja yksi maailmankirjallisuuden suurista nimistä. Hänet on palkittu Booker-palkinnolla 2005 ja Asturian ruhtinaan kirjallisuuspalkinnolla 2009 ja hän on moninkertainen kirjallisuuden Nobel-ehdokas.

Ismail Kadare syntyi vuonna 1936 Gjirokastërissa, Etelä-Albaniassa. Hänen ensimmäinen romaaninsa “Kuolleen armeijan kenraali julkaistiin” vuonna 1963. Enver Hoxhan diktatuurissa Ismail Kadare läpäisi sensuurin verhoamalla kritiikkinsä vertauksiin ja taruihin. Vuonna 1990 Kadare lähti maanpakoon Pariisiin noin vuotta ennen Albanian kommunistivallan kukistumista. Hän on kirjoittanut yli 20 romaania, jotka on julkaistu yli 40 maassa.

Ismail Kadare: SEURAAJA
ISBN: 978-952-264-137-3
Suomentaja: Tuula Nevala
Kansikuva täältä.

Arvostelukappaleet
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Into Kustannus
Milla Karppinen
050 551 3310
milla.karppinen@intokustannus.fi

 

Jaa tämä: