Nyt on huutava puute pienipalkkaisesta ty?voimasta! Tervetuloa, kunhan olette hiljaa!

Anna Kontulan pamfletti NÄKYMÄTÖN KYLÄ julkistetaan keskiviikkona 1.9. kello 12.30 Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa (Eduskunnan lisärakennus, Arkadiankatu 3, Helsinki). Tilaisuudessa Fifi-verkkolehden päätoimittaja Hanna Nikkanen haastattelee kirjailija Anna Kontulaa ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluomaa. Tervetuloa!

NÄKYMÄTÖN KYLÄ kertoo siirtotyöläisten arjesta ja tilanteesta. Anna Kontula halusi ymmärtää siirtotyöläisyyttä ja muutti asumaan Olkiluotoon, Suomen viidettä ydinvoimalaa rakentavien itäeurooppalaismiesten parakkikylään. Kirjassa miehet kertovat sattuvasti eristyneestä arjestaan vieraassa maassa.

Samanlaisia koti-ikävän kyllästämiä nimettömiä kyliä on noussut lukemattomiin paikkoihin, joissa halpa, lyhytaikainen työvoima rakentaa Eurooppaa.

Anna Kontula kuvaa myös, miten rakenteellinen rasismi on luonut loukun, jossa vierastyöläisellä ei ole mahdollisuutta puolustaa oikeuksiaan.

Anna Kontula (s. 1977) on tamperelainen sosiologi, joka on tutkinut muun muassa prostituutiota ja harmaata työtä. Häneltä ilmestyi viime vuonna keskustelua herättänyt pamfletti Tästä äiti varoitti.

Anna Kontula:
NÄKYMÄTÖN KYLÄ
Intopamfletti, nidottu, ISBN 978-952-01-0522-8
Iso kansikuva: http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/NakymatonKylaKansi.jpg

LIKE/Nora Varjama
nora.varjama@like.fi
050 547 6868

INTO/Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
045 6334495

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

 

Jaa tämä: