Olavi Virrasta uusi elämäkerta

Tiedote. Julkaistu: 25.06.2015 klo 11:16
Into Kustannus

Kaikkien aikojen tangokuningas Olavi Virran syntymästä tuli tänä keväänä sata vuotta. Sen kunniaksi Into Kustannus julkaisee koko kansan rakastaman laulajan elämäkerran Olavi Virta hurmiosta turmioon. Kirjan on kirjoittanut Hannu Nyberg.

“Hopeinen kuu luo merelle siltaa”, lauloi elämää nähnyt mestari vuonna 1960. Olavi Virta hurmiosta turmioon kertoo hurjia ja hauskoja tarinoita supertähdestä. Ola ajeli amerikanraudoilla, lensi kukasta kukkaan ja nautti reippaasti viinaa. Hän oli kova bisnesmies ja poikkeuksellinen lahjakkuus, joka paloi loppuun ja eli viimeiset vuotensa köyhänä ja pilkattuna – mutta ylittämättömänä tangon kuninkaana.

Hannu Nyberg oikaisee laajan tausta-aineistonsa avulla useita Virtaa koskevia virheellisiä uskomuksia. Värikkäissä tarinoissa mukana vilisee aikansa julkkiksia, kuten Tapio Rautavaara, Siiri Angerkoski, Pirkko Mannola, Toivo Kärki ja tietenkin Virran kruununperijät Reijo Taipale ja Eino Grön.

8.-12.7 järjestettävien Seinäjoen Tangomarkkinoiden teemana on tänä vuonna itseoikeutetusti Virta. Kirja on näkyvästi esillä festivaalien yhteydessä sekä Tangomarketissa että Olavi Virta -näyttelyssä. Lisäksi kirjaan voi tutustua muun muassa Valkeakoskella Työväen musiikkitapahtumassa 24.-25.7. Hannu Nyberg kertoo kirjastaan Helsingin Taiteiden yössä 20.8. klo 19.00 Teatteri Kalliossa (Siltasaarenkatu 28).

 

 

Hannu Nyberg : Olavi Virta – Hurmiosta turmioon ISBN: 978-952-264-440-4
Kategoria: Into-tieto Ilmestyminen: 06/2015 464 s, sid.

Lisätiedot: Timo Kalevi Forss 040-533 2961

timo.forss@intokustannus.fi

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä: