Onko kehitysyhteisty?st? mihink??n?

Tiina Kontisen ja Juhani Koposen toimittama KEHITYSAPUKEISARIN
VAATEKAAPILLA
-pamfletti julkistetaan tiistaina 28.6. kello 13.30-14.30 Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3, Helsinki.

Haastateltavina Tiina Kontisen ja Juhani Koposen ohella muita kirjan kirjoittajia Minna Hakkarainen, Petri Hautaniemi, Mira Käkönen, Anu Lounela, Lalli Metsola, Irmeli Mustalahti, Jussi Pakkasvirta, Eija Ranta-Owusu ja Maria Suoheimo. Kirjoittajia haastattelee toimittaja-kirjailija Hanna Nikkanen. Tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa!

Eturivin tutkijat perkaavat Suomen kehitysyhteistyön käytäntöjä. Kehitysapu on omalakinen järjestelmä, joka käyttää paljon varoja vain oman toimintansa pyörittämiseen, kirjoittavat suomalaiset kehitystutkijat. Aiheesta puhuminen on vaikeaa, koska arvostelijatkin pelkäävät avun alasajoa.

Kirja selvittää muun muassa suomalaisen korko uutoksen – ja turvallisuuden suhdetta kehitykseen. Entä miten toimia Nicaraguassa, jonka hallitus ajautuu yhä kauemmas avunantajan demokraattisista ihanteista? Mitä kehitysyhteistyön tuloksista voidaan tietää ja auttaako arviointi? Millaista on bolivialainen kehityskritiikki?

Kansainvälisen solidaarisuuden ihanne ei ole kuollut, mutta muodot kaipaavat päivitystä. Vaatekaappiin on kertynyt kenties liikaakin roinaa.

Tiina Kontinen ja Juhani Koponen (toim.):
KEHITYSAPUKEISARIN VAATEKAAPILLA
Into-pamfletti, nidottu, ISBN 978-952-01-0616-4

Lataa iso kansikuva täältä.

Lisätiedot:
INTO/Jaana Airaksinen, jaana.airaksinen@mondediplo.fi, 0456334495
LIKE/Nora Varjama, nora.varjama@like.fi, 050 5476868

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: