Pakistan maailmanpolitiikan polttopisteess?

Maailmankuulun intellektuellin Tariq Alin teos TAISTELU PAKISTANISTA on julkistettu. Kirja kertoo tarinan maasta, jonka tapahtumat vaikuttavat nykyään koko planeetan tulevaisuuteen: 190 miljoonaa asukasta, syvää korruptiota, rajaseudut kansainvälisen terrorismin kasvualustana ja koulutuskeskuksena, jännitteinen liittolaisuus USA:n kanssa, ydinaseita ja toistuvia sotilasvallankaappauksia… Tämä maailmanpolitiikan polttopisteessä oleva valtio on viime vuosina ajautunut kaaokseen.

Pakistanin asioita tunnetaan Suomessa harmillisen huonosti. TAISTELU PAKISTANISTA korjaa tietovajetta ja perustuu vuosikymmenten tutkimustyöhön ja omakohtaisiin kokemuksiin. Tariq Ali tuntee henkilökohtaisesti monia Pakistanin poliittisia vaikuttajia, ja hän tarkastelee valtion viimeaikaista rakoilua maan eliitin sisäisten ristiriitojen kautta.

Mukaansa tempaava teos on kuin jännityskertomus. TAISTELU PAKISTANISTA tarjoaa myös toivoa: vaikka Pakistanin rajaseudut ruokkivat militantteja islamisteja, yli puolet vaaleissa annetuista äänistä on jo pitkään mennyt maallisille puolueille. Siten Pakistanissa on olemassa vahva perusta demokraattiselle muutokselle, jota edesauttaisi parhaiten maareformi, naisten aseman parantaminen ja mielen avaaminen.

Tariq Ali: TAISTELU PAKISTANISTA
Into, nidottu, ISBN: 978-952-264-083-3
Lataa iso kansikuva täältä.

Jaana Airaksinen, jaana.airaksinen@intokustannus.fi, 045 633 4495

Tatu Matilainen, tatu.matilainen@intokustannus.fi, 040 746 2617

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: