Pietari on rock -tietokirja julkaistaan, DDT Suomeen

Venäjän elävä rock-legenda DDT saapuu Suomen. DDT-pomo Juri Ševtšuk on paitsi rocktähti, myös aktiivinen kansalaisyhteiskunnan puolustaja. Hän ei ole koskaan kaihtanut vaikeita yhteiskunnallisia kysymyksiä tai vastakkainasettelua Venäjän vallanpitäjien kanssa. Viime vuonna hän haastoi pääministeri Vladimir Putinin kutsuvierastilaisuudessa ja esitti kiperiä kysymyksiä sananvapaudesta, ihmisoikeuksista, miliisien mielivallasta ja yhteiskunnan rappiosta. Ševtšukia on kosittu myös presidenttiehdokkaaksi.

Kotimaassaan DDT esiintyy nykyään kymmenientuhansien ihmisten stadioneilla, ja yleisö tuntee yhtyeen tuotannon perinpohjaisesti. DDT tuo Suomeen kaksi erilaista konserttia, Helsinkiin intiimin rokkipainotteisen klubikeikan 30.3. ja Tampereelle 1.4. loistavan megashown TOISIN!

Konserttien lisäksi järjestetään kolme keskustelutilaisuutta sekä julkaistaan Tomi Huttusen PIETARI ON ROCK -kirja:
Juri Ševtšukin keskustelutilaisuus to 29.3. klo 14-16 Helsingin yliopistolla, Unioninkatu 40 B, Sali 1.Tilaisuudessa julkistetaan FT Tomi Huttusen teos PIETARI ON ROCK (Into-kustannus).
Juri Ševtšuk ja Tomi Huttunen Helsingin Akateemisen kirjakaupan signeerauspaikalla to 29.3. klo 17.30, Keskuskatu 1. Aiheena DDT ja PIETARI ON ROCK.
Juri Ševtšukin keskustelutilaisuus ma 2.4. klo 12-14
 Tampereen yliopistolla, Pinni B1100, Kanslerinrinne 1 (yliopiston kampusalue). Juontaa FT Tomi Huttunen.
Keskustelutilaisuuksiin vapaa pääsy.

Kirja:
Tomi Huttunen: PIETARI ON ROCK
PIETARI ON ROCK kertoo Leningradin rockin synnystä, ensimmäisen rock-klubin perustamisesta ja ensimmäisistä äänitteistä – niin epävirallisista kuin virallisista. Se on kirja venäläisistä rockrunoilijoista, joista tuli enemmän kuin runoilijoita.

 Kirja kertoo peruuttamattomasta vallankumouksesta, jonka teki viimeinen neuvostosukupolvi. Ja siitä kuinka heidän sitten kävi. PIETARI ON ROCK sisältää kaksikielisen pietarilaisen rockrunouden antologian. Ainutlaatuiset valokuvat ovat Dmitri Konradtin ja mukana on paljon ennen julkaisematonta materiaalia 1970- ja 80-luvuilta.
Tomi Huttunen (s. 1971) on venäläisen kirjallisuuden ja kulttuurin dosentti Helsingin yliopistossa.
ISBN: 978-952-264-123-6, nid. 174 s.

Keikat:
Klubikeikka Helsingissä, perjantaina 30.3. klo 21, The Circus, Salomonkatu 1-3
Toisin-konsertti (ИНАЧЕ) Tampereella, sunnuntaina 1.4. klo 19 Tampere-talo, Yliopistonkatu 55

merja.jokela@venajaseura.com, 0400 369 439
timo.forss@intokustannus.fi, 040 533 2961
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

www.intokustannus.fi
www.venajaseura.com/ddt

Jaa tämä: