Politiikkaa ja polemiikkia Taiteiden y?ss?

KIASMASSA Politiikkaa ja polemiikkia TAITEIDEN YÖNÄ 27.8. klo 17-20.30 Kiasman aulassa Rosebudin kirjakaupan edessä.

* klo 17 PERTTI JARLA juttelee & signeeraa:
FINGERPORI I, II, III Fingerpori on mystinen maakunta jossakin päin Suomea. Sarjan maisemista löytyy niin kaupunkia kuin maalaispitäjääkin. Lähistöllä sijaitsevat Vatikaani ja Mustanaamion pääkalloluola. Henkilögalleriaan kuuluu Fingerporin harvinaislaatuisia taviksia sekä natsijohtajia ja tietenkin Mannerheim.

* klo 17.30 PEN-klubi ja sananvapaus: 
lavalla kosovolainen runoilija MUHARREM MIFTARI ja Suomen PENin johtokunnasta kirjailija, juristi JARKKO TONTTI Katsauksen Vangittujen kirjailijoiden komitean työhön tuo Suomen PENin IIDA SIMES.

* klo 18 ANNA KONTULAN Näkymätön kylä. Into-pamfletti 
Tervetuloa, kunhan olette hiljaa  sosiologi Anna Kontula halusi ymmärtää vierastyöläisyyttä ja muutti asumaan Olkiluotoon, Suomen viidettä ydinvoimalaa rakentavien itäeurooppalaismiesten parakkikylään. Kontula pohtii miten siirtolaisuuden nopea kasvu, viranomaisvalvonnan leväperäisyys ja rakenteellinen rasismi kietoutuvat yhteen. Haastattelijana HANNA NIKKANEN, Voiman verkkolehden FIFIn päätoimittaja.

* klo 18.30 REBECCA STOTT ja Korallivaras
Tieteenhistoriasta ammentava Korallivaras johdattaa lukijan evoluutioteorian ensiaskelille. Cambridgessä luovan kirjoittamisen professorina toimiva Stott vierailee nyt Helsingin Taiteiden yössä julkaisemassa menestysteoksensa suomennosta. Kustantaja on Avain ja haastattelemassa ANNA-RIIKKA CARLSON.

* klo 19 kirjallisuudentutkija KRISTIINA ROTKIRCH ja Sata makkaralaatua ja yksi idea
Uunituore pystykorvakirja tuo moniulotteisen uuden venäläisen kirjallisuuden lukijan ulottuville. Yksitoista venäläistä nykykirjailijaa kertoivat Rotkirchille kaunokirjallisesta tuotannostaan ja sen lähtökohdista, ja arvioivat kirjoittamistaan ja suhdettaan venäläisen kirjallisuuden eri vaiheisiin ja maailmankirjallisuuteen sekä muutoksissa kuohuvaan yhteiskuntaan ympärillään. Rotkirchia haastattelee tutkijatohtori TOMI HUTTUNEN.

* klo 19.30 Kenen ilmasto?
Mistä Kööpenhaminan joulukuun 2009 ilmastoneuvotteluissa sovittiin? Mitkä kysymykset jäivät vaille vastausta? Miten ilmaston ylikuumenemisen voisi estää nykyistä paremmin ja oikeudenmukaisemmin? Kansanedustajat PAAVO ARHINMÄKI ja PEKKA HAAVISTO Into-pamfletistien OUTI HAKKARAISEN ja MIRA KÄKÖSEN tentattavana.

 

INTO / Mika Rönkkö
050-4362170
mika.ronkko@mondediplo.fi

Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2
00100 Helsinki

Jaa tämä: