Rauha ja demokratia Delhist? Kabuliin? Kaksi uutta tietokirjaa julkistetaan 11.5.

Tapio Tammisen teos ISLAMIN ASEETON SOTURI – GHAFFAR KHAN JA TALEBANIEN SYNTY julkistetaan keskiviikkona 11.5. kello 13.30-14.30 Pressiklubilla (Pullman-ravintolan yläkerrassa Helsingin Rautatieasemalla). Samassa tilaisuudessa julkistetaan myös Arundhati Royn teos KUUNTELEN HEINÄSIRKKOJA – MERKINTÖJÄ DEMOKRATIASTA. Tervetuloa! Tilaisuudessa kirjailija Tapio Tammista ja dosentti Thomas Wallgrenia haastattelee Iida Simes (Rosebud Books). Tarjolla on pientä purtavaa.

Islamin aseeton soturi kertoo Ghaffar Khanin (1890-1988) elämäntarinan. Pakistanin ja Afganistanin rajaseudulla syntynyt Khan oli “toinen Gandhi”, maailman suurimman rauhanarmeijan perustaja ja islamilainen pasifisti. Kirja valottaa Intian, Pakistanin ja Afganistanin lähihistoriaa ja tapahtumia, jotka johtivat talebanien syntyyn. FT Tapio Tamminen on kulttuuriantropologi, tietokirjailija ja radiotoimittaja. Hän on kirjoittanut useita teoksia, mm. Pahan viehätys – natsismin ja terrorin lähteillä (2004).

Arundhati Roy pohtii Kuuntelen heinäsirkkoja -teoksessaan Intian, “maailman suurimman demokratian”, nykytilannetta. Hän osoittaa hindunationalismin ja 1990-luvulla aloitettujen talousuudistusten vaarat. Roy kysyy perustavia kysymyksiä maan poliittisesta järjestelmästä. Voisiko olla, että demokratia muuttuukin ihmissuvun loppuluvuksi? Arundhati Royn esikoisromaani Joutavuuksien jumala (1997) oli maailmanlaajuinen menestys ja voitti vuoden 1997 Booker-palkinnon. Kuuntelen heinäsirkkoja on Royn ensimmäinen suomeksi julkaistu tietokirja.

Tapio Tamminen:
Islamin aseeton soturi – Ghaffar Khan ja talebanien synty
Into, nidottu, ISBN 978-952-264-035-2
Lataa iso kansikuva täältä.

Arundhati Roy:
Kuuntelen heinäsirkkoja – Merkintöjä demokratiasta
Like/Into, nidottu, ISBN 978-952-01-0610-2
Lataa iso kansikuva täältä.

Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
045 6334495

Jaa tämä: