??rioikeisto Suomessa julkaistaan to 1.11. klo 10

Li Anderssonin, Mikael Brunilan ja Dan Koivulaakson tietokirja ÄÄRIOIKEISTO SUOMESSA – VASTARINTAMIEHIÄ JA METAPOLITIIKKAA julkaistaan

TORSTAINA 1.11. kello 10 Gaudeamus Kirja&Kahvissa, Vuorikatu 7, Helsinki. TERVETULOA!

Mitä ovat Suomen Sisu, Suomen Vastarintaliike tai Musta Sydän? Millainen on radikaalioikeistolaisen politiikan historia ja nykypäivä? Mitkä ovat oikeistopopulistien, uusnatsien ja vasta-jihad-liikkeen vaikutukset toisiinsa?

ÄÄRIOIKEISTO SUOMESSA pureutuu kansallismielisen ja usein räikeän rasistisen liikehdinnän eri puoliin vuoden 2012 Suomessa. Kirja tarkastelee äärioikeistolaisten puolueiden ja liikkeiden ideologiaa ja toimintaa erityisesti Ranskasta, Italiasta, Britanniasta, Saksasta ja muista Pohjoismaista tulevien esimerkkien valossa.

Kirja kuvaa sitä ympäristöä ja moninaista joukkoa, joista nykyiset äärioikeistolaiset liikkeet saavat vaikutteita. Teos asettaa yleisen oikeistolaistumisen osaksi eurooppalaista äärioikeistolaista maisemaa ja Suomen äärioikeiston rakentaman liikkeen saavutukseksi. Perussuomalaisten sekalaiseen kansanedustajajoukkoon kuuluu myös edustajia, joiden tausta on äärioikeistolaisessa Suomen Sisu -järjestössä. Kirjoittajat analysoivat tarkkaan oikeistopopulistien sananvapauskeskustelua ja äärioikeiston voimakasta antifeminismiä.

Li Andersson on turkulainen poliitikko ja Vasemmistonuorten puheenjohtaja, joka opiskelee Åbo Akademissa kansainvälistä oikeutta ja venäjää. Mikael Brunila on vapaa toimittaja ja musiikkialan osuuskuntayrittäjä, joka opiskelee Helsingin yliopistossa valtiotieteitä. Dan Koivulaakso on vasemmistoaktivisti ja sosiaaliantropologi, joka työskentelee ammattiliitossa.

Li Andersson, Mikael Brunila & Dan Koivulaakso:
Äärioikeisto Suomessa – Vastarintamiehiä ja metapolitiikkaa

Into-tieto, nidottu, 338 sivua, 25€
ISBN: 978-952-264-180-9
Iso kansikuva
Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätietoja:
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi,
puh. 050 4362170

Jaa tämä: