Ruotsalaisen David Jonstadin tietokirja Sivilisaation loppu julkaistaan suomeksi

Tiedote. Julkaistu: 16.03.2016 klo 09:15

Sivilisaation-loppu-404x572
David Jonstad: Sivilisaation loppu

Into julkaisee ruotsalaisen David Jonstadin tietokirjan Sivilisaation loppu 22.4. klo 11.00 Eduskunnan kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3, Helsinki). Jonstad keskustelee tilaisuudessa kirjastaan europarlamentaarikko Satu Hassin kanssa. David Jonstad on Klimatmagasinet Effektin päätoimittaja ja kirjailija.

Sivilisaation loppu kertoo, mikä johtaa monimutkaisen yhteiskuntamme tuhoon. Mitä monimutkaisempi yhteiskunta, sitä suurempi riski sillä on kaatua. Teollisuusyhteiskuntaa kannattelevat kolme peruspilaria: energia, ekologia ja talous. Kun huokeat fossiiliset polttoaineet uhkaavat ehtyä, talouskasvu ei enää jatka täyttä höyryä eteenpäin ja ilmasto kuumenee, seurauksena on räjähtämäisillään oleva ruutitynnyri.

Meidän on sopeuduttava maailmaan, jossa ei ole ylimääräistä halpaa energiaa, elintasomme on alhaisempi ja kilpailu resursseista kovenee. Jonstad näkee tulevaisuudessa myös toivoa. Ihmiset ovat sopeutuvaisia ja historia on osoittanut uskomattoman kykymme rakentaa hyvää elämää jopa vaikeina aikoina yhteistyön, luovuuden ja solidaarisuuden kautta.

Jonstadin kirjanjulkistus on osa YK:n maaemon päivää, jonka kunniaksi Suomen luonnonsuojeluliitto, Tiedon jano ja Suomen kohtuutalousverkosto järjestävät 22.4. keskustelutilaisuuden ympäristöstä hyvinvoinnista ja taloudesta eduskunnan Kansalaisinfossa.

Kansalaisinfon tilaisuuden käynnistävät klo 10.00–11.00 alustuksillaan kahden tuoreen tietokirjan kirjoittajat Tuuli Hirvilammi, Maria Joutsenvirta, Kristoffer Wilen Talous kasvun jälkeen (Gaudeamus) Paavo Järvensivu Rajattomasti rahaa niukkuudessa (Like). Keskustelijoina ovat SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto.

 

David Jonstad: Sivilisaation loppu,  ISBN: 978-952-264-544-9, 228 s., Into-tieto, alkuteos: Kollaps, suom. Salon TasausKohtuusPajan jäsenet ystävineen

 

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi

 

Jaa tämä: