Sairasta menoa terveyden kustannuksella?

Meri Koivusalon ja Outi Hakkaraisen pamfletti TERVEYS KAUPAN julkistetaan maanantaina 30.5. kello 13.30-14.30 Pressiklubilla (Helsingin Rautatieasemalla Pullman-baarin yläkerrassa). Tarjolla on pientä purtavaa. Tervetuloa!

Köyhällä ei ole varaa sairastaa. Yksittäisille sairauksille jaetaan rahaa, mutta kehitysmaiden peruspalvelujen tueksi sitä ei tahdo riittää. Onko maailma valmis jättämään terveyspolitiikan Gates-säätiön kaltaisille hyväntekeväisyyskapitalisteille?

Pamfletti erittelee, miten terveydestä on tullut markkinatavaraa, miksi kauppa- ja investointisopimuksia tulee terveyspolitiikan kannalta arvioida kriittisesti, ja miten kansainvälisen terveyspolitiikan suuntaa voidaan muuttaa.

Terveysuhat eivät kunnioita valtioiden rajoja, minkä viime vuosien influenssapandemiat ovat konkreettisesti osoittaneet. Huono terveydenhuolto maapallon toisella laidalla voi uhata suomalaisten perusturvaa, joten kansainvälistä terveyssolidaarisuutta voi perustella myös itsekkäillä syillä. Kyse on meidän kaikkien yhteisestä edusta. Pamfletti on toteutettu yhteistyössä Kepan kanssa.

Kirjoittajat:
Meri Koivusalo on lääketieteen tohtori ja kansainvälisen terveyspolitiikan tutkija. Hän on kirjoittanut globalisaatiosta ja terveyspolitiikasta, etenkin kansainvälisen kaupan ja kansainvälisten järjestöjen ja terveyspolitiikan yhteyksistä. Koivusalo on työskennellyt erikoistutkijana vuodesta 1997 ensin STAKESissa ja sitten sen seuraajassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL).

Outi Hakkarainen on tietokirjailija, kehitysmaa-aktivisti ja Meksiko-tutkija. Hän työskentelee Kehitysyhteistyön palvelukeskuksessa ohjelmasuunnittelijana.

Meri Koivusalo ja Outi Hakkarainen:
Terveys kaupan
Into-pamfletti, nid.,
978-952-01-0437-5

Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@mondediplo.fi
0456334495

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: