Sakari Kiurulta kriittinen kirja mielikuvademokratiasta

Ylen eläkkeellä oleva pääjohtaja Sakari Kiuru jatkaa kansansivistystyön ja viestinnän markkinoitumisen kriittistä tarkastelua Työväen Sivistysliiton ja Into Kustannuksen julkaisemassa teoksessa Mielikuvademokratia. Kirjan julkaisutilaisuus järjestetään Työväenliikkeen kirjastossa (Sörnäisten rantatie 25 A 1) keskiviikkona 29.5. klo 15-17. Tilaisuus on kaikille avoin.

Mielikuvademokratia pureutuu mediamaailman ja kansansivistystyön imagotehtailun ja mielikuvamarkkinoinnin ilmiöihin. Kirjassa pohditaan erityisesti demokratian kohtaloa henkilöityneen politiikan ja mainetehtailun keskellä.

Missä määrin ja millä tavoin mielikuvamarkkinointi heikentää kansanvaltaa? Millaisia vastatoimia kansansivistäjiltä ja journalisteilta vaaditaan suunnan muuttamiseksi?

Kiuru käy läpi niin radio-, televisio kuin printtimedian sekä erityisesti Yleisradion kaupallistumista ja kansansivistystyön vaiheita. Osansa saavat myös puolueiden ja julkishallinnon mainetehtailijat. Bränditehtailun vastavoimaksi Kiuru peräänkuuluttaa tosiasioihin perustuvan tiedon välitystä, mediakasvatusta ja kansansivistystyön omaehtoisuutta.

Julkaisutilaisuudessa kirjan teemoista ovat keskustelemassa kirjailijan lisäksi Antti Vuorenrinne, Inari Juntumaa ja Jorma Turunen. Kirjaa on myytävänä julkaisutilaisuudessa.

 

Sakari Kiuru: Mielikuvademokratia
Työväen sivistysliitto
& Into Kustannus
Nidottu, 178 sivua,
ISBN 978-952-264-232-5

Lisätiedot:
Katri Söder
Työväen Sivistysliitto
katri.soder@tsl.fi
020 745 7624

Tatu Matilainen
Into Kustannus
tatu.matilainen@intokustannus.fi
040 7462 617

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

 

 

Jaa tämä: