Salvador Allenden kuolemasta 40 vuotta – elämäkerta julki

“Allenden kuolema jää historiaan murhenäytelmänä, joka koskettaa kaikkia tuon aikakauden kokeneita.” – Kirjailija Gabriel García Márquez

Salvador Allenden palkittu elämäkerta julkistetaan tiistaina 10.9.2013 kello 14-16 Villa Kivessä (Linnunlauluntie 7, Helsinki). Kunniapuhujina presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kirjailija Jesús Manuel Martínezia haastattelee professori Teivo Teivainen. Tervetuloa!

Chilen vallankaappauksesta ja presidentti Salvador Allenden kuolemasta tulee kuluneeksi 40 vuotta. 10.9. julkistetaan Allenden elämäkerta, Jesús Manuel Martínezin SALVADOR ALLENDE JA CHILEN KOHTALONVUODET.

Chilen presidentti Salvador Allende (1908-1973) oli poikkeuksellinen poliitikko, jonka uran katkaisemisesta CIA:kin oli kiinnostunut. Hän oli demokratiaa kannattava sosialisti ja mies, joka ei halunnut sankariksi mutta josta tuli kansainvälisen solidaarisuusliikkeen keulakuva. Kirja alkaa Allenden kuuluisalla viimeisellä puheella 11. syyskuuta 1973 ja palaa Allenden nuoruusvuosiin ja nousuun eturivin poliitikoksi. Se on pistämätön ajankuva ja syväsukellus Latinalaisen Amerikan lähihistoriaan.

Kirjailija Jesús Manuel Martínez (s. 1942) saapuu Suomeen julkistamaan kirjan. Hän on Brysselissä asuva espanjalainen filosofian ja teologian maisteri, joka johti Allenden hallinnon aikaan valtiollista Chile Filmsiä. Hän tunsi presidentti Allenden ja suuren osan kirjan viimeisissä luvuissa esiintyvistä henkilöistä. Katolinen kirkko ja UNHCR auttoivat Martínezia pakenemaan perheineen Chilen sotilasdiktatuuria.

Jesús Manuel Martínez: SALVADOR ALLENDE JA CHILEN KOHTALONVUODET
Into-tieto, nidottu, 390 sivua, suositushinta 28 €
Alkuteos: Salvador Allende
Suomennos: Jyrki Lappi-Seppälä
ISBN: 978-952-264-261-5
Lataa iso kansikuva täältä.

Arvostelukappaleet
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätiedot
Milla Karppinen
milla.karppinen@intokustannus.fi
050 551 3310

Jaa tämä: