Taanila tulee, oletko valmis?

Taanilan tunnit alkavat Kirja & kahvissa

Meillä on tarjota kirjallisuuden ystäville sellaista, että ei kenelläkään muulla: Suomen uusin kirjakauppa ja Hannu Taanila.

Tämä Suomen uusin kirjakauppa on Helsingin yliopiston kirjaston upouudessa Kaisa-kirjastotalossa Vuorikatu 7:ssä. Se on Gaudeamuksen kirjakauppa nimeltä Kirja & kahvi. Varustukseltaan se on moderni ja ihana. Se on kirjakauppa, kahvila ja lukusali: tilava, valoisa, kiihdyttävä, Suomessa ainutlaatuinen. Joko olette käyneet katsomassa?

Mitä Hannu Taanilaan tulee, lienee viisasta olla sanomatta hänestä muuta kuin että hän on tuottanut kosolti iloa kaikille niille, jotka häntä rakastavat tai inhoavat. Missä Taanila puhuu ja keskustelee tai puhetta ja keskustelua johtaa, siellä on iso ilo ja kova meno niin että kaikilla silmät välkkyvät ja posket punoittavat kuin lapsilla jouluaattona.

Mitä saammekaan, kun saatamme yhteen kirjallisuuden, Suomen uusimman kirjakaupan ja Hannu Taanilan? Saamme Taanilan tunnit.

Taanilan tunti tarkoittaa, että Hannu Taanilalla on esillä kirja ja sen tekijä, jota Taanila ei “haastattele” vaan jonka kanssa hän – ja myös yleisö – keskustelee. Näin kirjan tekijä puhkeaa kukkaan niin että hän itse ja hänen sanottavansa saavat suuren läsnäolon.

Ensimmäisellä Taanilan tunnilla 22.10. klo 16.30 on vieraina kaksi sykähdyttävää kirjailijaa:

Maarit Korhonen: Koulun vika (Into)
Alakoulun luokkahuoneessa on oppilaita joka lähtöön: taviksia, oppimisvaikeuksista kärsiviä ja suuria lahjakkuuksia. Osa on lastensuojelun asiakkaita, osa lentää lomalla New Yorkiin. Lasten kasvattamisen lisäksi opettaja kasvattaa vanhempia. Miten oppilaat ja opettajat selviävät nykymenossa? Onko kaikki koulun vikaa? Maarit Korhosella on 30 vuoden kokemus opettajan työstä.

Martti Turtola: Mannerheimin ristiriitainen upseeri. Eversti Aladár Paasosen elämä ja toiminta (Wsoy)
Eversti Aladár Paasonen (1898-1974) oli päämajan tiedustelupäällikkö ja Mannerheimin luotettu avustaja, jolle marski uskoi jopa omien muistelmiensa toimitustyön. Suomalais-unkarilaisen kulttuurisuvun vesa oli arvoituksellinen ja ristiriitainen mies. Hänen vaiheensa kytkeytyvät Suomen sotahistorian suuriin käänteisiin, joista nyt paljastuu aivan uutta tietoa.

Ensimmäinen Taanilan tunti, ma 22.10. klo 16.30 Kirja & kahvi, Vuorikatu 7, Helsinki
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Seuraavat syyslukukauden Taanilan tunnit ovat 12.11. ja 10.12.

Lisätiedot:
Timo Kalevi Forss
timo.forss@intokustannus.fi
040 533 2961

www.intokustannus.fi
www.gaudeamus.fi/kirjakahvila/

 

 

 

Jaa tämä: