Tariq Ali ja Laila El-Haddad Maailman kirjat -tapahtumassa Helsingiss? 29.-30.5.

Rautatientorilla toukokuun viimeisenä viikonloppuna esiintyy monikulttuurinen kavalkadi kirjailijoita, toimittajia, runoilijoita ja sarjakuvantekijöitä. Tervetuloa!

Maailman kirjat -tapahtumassa esiintyy 40 kotimaisen kirjailijan ohella vieraita Palestiinasta, Egyptistä, Intiasta, Britanniasta, Norjasta ja Venäjältä.

Suur-Lähi-idän politiikkaan erikoistunut pakistanilaissyntyinen Tariq Ali on kirjoittanut yli 20 teosta maailmanhistoriasta ja -politiikasta, seitsemän romaania sekä käsikirjoituksia elokuviin ja teatteriin.
Palestiinalainen journalisti, bloggaaja ja media-aktivisti Laila El-Haddad tuli kansainvälisesti tunnetuksi Gazamom-blogistaan ja Al Jazeeran -raporteistaan Gazan sodan aikana.

Egyptiläinen politiikan professori Heba Raouf Ezzat on analysoinut teoksissaan islamin suhdetta sekulaariin yhteiskuntaan, demokratiaan, tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin. Hän on myös perustanut IslamOnline.com sivuston, joka avaa julkista keskustelua ihmisoikeuksista arabi- ja muslimimaissa.

Kirjalavan non-stop ohjelman keskiössä ovat Suur-Lähi-idän ohella Venäjä, ilmastonmuutos ja siirtolaisuus. Yli 60 kustantajaa ja järjestöä esittelee kirjallista tuotantoaan ja myy kirjojaan. Amazon-lavan 42 keskustelun ja haastattelun tarkempi ohjelma löytyy Maailman kirjojen sivulta.

Tapahtuman järjestävät Demokratiafoorumi VK ja Into Kustannus yhteistyössä Kepan kanssa. Rautatientorin kirjateltta ja Amazon-lava ovat avoinna lauantaina 29.5. klo 11-20 ja sunnuntaina 30.5. klo 11-18. Alla tapahtuman näytteilleasettajat. Maailman kirjat on osa Maailma kylässä -festivaalia.

Arktinen Banaani, Atena, Avain, Basam Books, Bazar Kustannus, Demokratiafoorumi VK, Edita, Gaudeamus, Into, Kepan kirjasto, Karisto, Kustannusosakeyhtiö Teos, Karu Kustannus/POESIAconC, Kirja kerrallaan, Kustantajien Kirjakulma, Kultti, Kustannusosakeyhtiö Siltala, Le Monde diplomatique, Like, Lurra Editions, Mansarda-kustannus, Metsäkustannus, Minerva Kustannus, Nastamuumio, niin&näin, Novaja Gazeta, Otava, Pieni Karhu, Pystykorva, Rosebud, SASK, Savukeidas, Söderström, Tammi, TA-tieto Oy, Terra Cognita, Tiede- ja taideyhdistys KAKTUS ry., Tutkijaliitto, Ulkopolitiikka-lehti, Ursa ry, Vasemmistofoorumi, Voima, WSOY, Ydin

www.maailmankirjat.fi

Mika Rönkkö mika.ronkko@mondediplo.fi puh: 050 4362170 ja
Jaana Airaksinen jaana.airaksinen@mondediplo.fi puh: 045 6334495

Jaa tämä: