Tietokirjallisuuden edistämispalkinnosta osa Animalialle

Into Kustannuksen toimitusjohtaja ja kustantaja Jaana Airaksinen vastaanotti Helsingin kirjamessujen yhteydessä Tietokirjallisuuden edistämispalkinnon. Airaksinen on päättänyt lahjoittaa osan palkintosummasta Animalian eläinoikeustyöhön.

Airaksinen haluaa lahjoituksellaan kiinnittää huomiota teollisen lihatuotannon epäkohtiin ja siihen, mitä tehdasnavetoiden ja teurastamojen suljettujen ovien takana oikeasti tapahtuu. Vaikka eläinten kohtelu on ollut kuluvalla viikolla näkyvästi esillä mediassa ja julkisessa keskustelussa, Innolla aiheen puolesta on ponnisteltu jo pitkään.

Eveliina Lundqvistin teos Salainen päiväkirja eläintiloilta (2014) paljasti ensimmäistä kertaa, mitä suomalaisilla eläintiloilla todella tapahtuu. Eläimet yhteiskunnassa (2015) pohtii muun muassa eläimen moraalista, kulttuurista ja yhteiskunnallista asemaa. Eläinten oikeudet (2013) puolestaan käsittelee eri näkökulmista, miksi eläimillä pitäisi olla oikeuksia ja miksi niistä pitäisi välittää.

Suomen tietokirjailijat ry:n nyt toista kertaa myöntämä palkinto annetaan henkilölle, joka on edistänyt ansiokkaasti tietokirjallisuuden ja tietokirjailijoiden asemaa. Palkinto on suuruudeltaan 6 000 euroa ja rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Jaana Airaksinen (s. 1961) on kustantaja, kirjailija ja toimittaja, joka haluaa puhua eläinten oikeuksien puolesta aina, kun voi. Hän on tietokirjoihin keskittyneen Into Kustannuksen toimitusjohtaja, kustantaja ja yksi perustajista. Savosta kotoisin oleva Airaksinen on kirjoittanut muun muassa tietokirjoja maailmankaupasta ja kestävästä kehityksestä.

Jaa tämä: