Tyhjenev?t meret ja ihmiset niiden rannalla – Emma Karin ja Kukka Rannan Kalavale julki

Emma Karin ja Kukka Rannan KALAVALE julkistetaan lehdistölle Rosebudin Katariinankadun myymälässä Senaatintorin kulmassa (Katariinankatu 1) torstaina 11.10.2012 kello 13. Ilta jatkuu Siltasessa (Hämeentie 13 B) kello 19 alkaen. Tervetuloa!

Euroopan kalakannoista vain 25 prosenttia kestää nykyisten tehopyydysten tahdin. Yli 70 prosenttia Suomessa syödystä kalasta on ulkomaista, ja arviolta puolet EU:n tuontikalasta on kalastettu laittomasti. Länsi-Afrikka kärsii meristä eniten ulkomaisten alusten laittomasta kalastuksesta ja kalakadosta johtuvasta siirtolaisuudesta.

KALAVALE kuvaa tyhjeneviä meriä ja ihmisiä niiden rannalla Kymijoen suistosta Senegaliin ja Las Palmasiin upein värivalokuvin. Hyvin pian koko ihmiskuntaa koskee kalakato ja ympäristökatastrofi, josta kaikkien kuluttajien tulisi olla tietoisia.

Emma Kari on vihreä poliitikko ja ympäristöasiantuntija. Kukka Ranta on tutkiva toimittaja, kirjailija ja freelance-valokuvaaja.

Kello 13 Rosebudin kirjakaupassa kuullaan myös puheenvuoro WWF Suomen meriohjelman päällikkö Sampsa Vilhuselta. Lisäksi WWF tarjoilee tilaisuudessa suosittelemaansa suomalaista lähikalaa, tervetuloa maistelemaan! Jokaisen Kalavale-kirjan välissä on tarjolla WWF:n Kuluttajan kalaopas, joka auttaa kuluttajaa tekemään vastuullisia kalavalintoja. Oppaassa kalat on luokiteltu niiden pyynnin ja kalakantojen kestävyyden mukaan.

Kirjan julkaisua seuraavana päivänä perjantaina 12.10. Suomen hallitus päättää kantansa kalastuskiintiöihin. Kovinta vääntöä käydään lohikiintiöistä. Lohi on määritelty uhanalaiseksi, mutta sekä komissio että Suomen maa- ja metsätalousministeriö esittävät jälleen kaksinkertaista kalastuskiintiötä luonnontieteellisiin suosituksiin verrattuna.

Emma Kari ja Kukka Ranta: KALAVALE
ISBN: 978-952-264-177-9, nidottu, nelivärinen, 160 sivua, ovh 24 €
Lataa iso kansikuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/KALAVALE_kannet_FINAL_100912.jpg

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätiedot:
Jaana Airaksinen, jaana.airaksinen@intokustannus.fi, 045 633 4495

www.intokustannus.fi
kalavale.wordpress.com

Jaa tämä: